iOS 16.1.1 güncellemesi yayınlandı! İphone'nin sorunları çözüldü

Apple, iPhone'un önceki sürümlerinde tespit edilen hataları giderdi. Merakla beklenen iOS 16.1.1 güncellemesi, resmi olarak yayınlandı. İşte değişikliklikler...

iOS 16.1.1 güncellemesi yayınlandı! İphone'nin sorunları çözüldü

Apple, yeni işletim sistemi iOS 16'yı piyasaya sürdüğünden beri bazı küçük sorunlarla karşılaştı. iPhone kullanıcılarını etkileyen sorun iOS 16.1 ile çözüme kavuştu sanılsa da, ne yazık öyle olmadı. Neyse ki çok geçmeden bir güncelleme daha kullanıma sunuldu.

Kısa süre önce geliştiriciler için iOS 16.2'nin yeni beta sürümünü yayınlayan Apple, diğer iPhone kullanıcıları için de hataları gideren iOS16.1.1 güncellemesini yayınladı. Peki yeni güncelleme ile neler düzeltildi?

IPHONE İÇİN YENİ GÜNCELLEME YAYINLANDI
296 MB boyutundaki güncelleme, daha önce bildirilen ve en çok konuşulan Wifi sorununu çözüyor. Kullanıcıların yaşadığı bekleme konumunda WiFi bağlantısının düşmesi / kopması gibi bu sorun bu güncellemede çözüme kavuşuyor. 
Diğer yandan düzenli olarak güncellenen güvenlik yaması da bu sürümde yerini alıyor. Bilinen açıklar kapatılıyor ve iPhone'lar daha güvenli hale geliyor. 

Apple, iOS 16.1.1'den önce kullanıcılara kapsamlı bir güncelleme daha yayınlamıştı. iOS 16.1 olarak gelen güncelleme, aşağıdaki özellikleri içeriyor:

ICLOUD PAYLAŞILAN FOTOĞRAF ARŞİVİ

Fotoğrafları ve videoları en fazla beş başka kişiyle sorunsuz bir şekilde paylaşmaya yönelik ayrı bir arşiv
Ayarlama kuralları, bir arşiv ayarlarken veya arşive katılırken başlangıç tarihine ya da fotoğraflardaki kişilere göre eski fotoğraflarla kolayca katkıda bulunmanızı sağlar.

Paylaşılan Arşiv’i, Kişisel Arşiv’inizi ya da her ikisini görüntüleme arasında kolayca geçiş yapmak için arşiv filtreleri
Paylaşılan düzenlemeler ve izinler herkesin fotoğraf eklemesine, düzenlemesine, favori yapmasına, resim yazısı eklemesine ve silmesine olanak tanır.

Kamera’daki paylaşma seçeneği, çektiğiniz fotoğrafları doğrudan Paylaşılan Arşiv’e göndermeyi ya da Bluetooth kullanılarak diğer katılımcıların yakında olduğu algılandığında otomatik paylaşma ayarını etkinleştirmeyi seçmenize izin verir.

CANLI ETKİNLİK

Üçüncü parti uygulamalardan Canlı Etkinlikler, iPhone 14 Pro modellerindeki Dynamic Island’da ve kilitli ekranda bulunabilir.

CÜZDAN

Anahtar paylaşımı, Cüzdan’daki araba anahtarını, otel odası anahtarını ve diğer anahtarları Mesajlar ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanarak güvenli bir şekilde paylaşmanızı sağlar.
EV

Pek çok akıllı ev aksesuarının birden fazla ekosistemde birlikte çalışmasını sağlayan yeni akıllı ev bağlantı standardı Matter desteklenir.


KİTAPLAR

Okuyucu denetimleri siz okumaya başladığınızda otomatik olarak gizlenir.


DİĞER DÜZENLEMELER

Silinen yazışmaların Mesajlar’daki yazışma listesinde görünmesi
Dynamic Island içeriğinin Ulaşılabilirlik kullanılırken kullanılamaması
VPN uygulaması kullanılırken CarPlay’in bağlanamaması

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji