İnternette Avrupa ikincisiyiz

 Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Birliği'ne aday ve üye ülkelerde yaptığı araştırmaya göre, eğitim kurumlarında öğrencilerin internete erişim sıralamasında Türkiye Danimarka'nin ardından ikinci konumda yer aldı. Avrupa Birliği'nin ortalamasının çok üstünde bu

İnternette Avrupa ikincisiyiz

 

Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Birliği'ne aday ve üye ülkelerde yaptığı araştırmaya göre, eğitim kurumlarında öğrencilerin internete erişim sıralamasında Türkiye Danimarka'nin ardından ikinci konumda yer aldı.

 

Avrupa Birliği'nin ortalamasının çok üstünde bulunan Türkiye; Fransa, İsveç, Almanya ve Finlandiya gibi ülkeleri de geride bıraktı.

 

Üst düzey eğitim veren ortaokul ve liselerdeki internet bağlantı kalitesi, hızı ve öğretmenlerin internete dayalı eğitim verme oranında AB'nin birçok ülkesini geride bırakan Türkiye, istatistiklere bakıldığında Avrupa Birliğiortalamasının da üstünde yer aldı. Bu çerçevede İtalya, Fransa, Ispanya ve İsveç gibi ülkeleri geride bırakan Türkiye, bu kategoride Avrupa'nın ilk 10 ülkesi içinde konumlandı.

 

FİBER'DE SINIFTA KALDI

Bu olumlu tabloya rağmen Türkiye'nin internet performansında bazı sorunlar da yaşanıyor. Fiber optik bağlantı oranı konusunda sınıfta kalan Türkiye, İtalya ve ROmanya'nin ardından fiber optik internet baglantısı alanında sondan üçüncü ülke konumuda.

 

GENEL DEĞERLENDİRMEDE 10 SIRADA

Bununla birlikte, Türkiye'de hala okulların yarıya yakını, internet üzerinde eğitim konusunda sorunlar yaşıyor. Öğretmenler internete dayalı eğitim ve geliştirmede sorunlar yaşarken, bir diğer sorun da internet bağlantısı ve erişiminde görülüyor. Buna rağmen, genel değerlendirmede Avrupa Birliği'ne aday ve üye toplam 31 ülke arasında 10'uncu konumda yer alan Türkiye, fiber optik bağlantılar dışındaki tüm verilerde Avrupa Birliği ortalamasının çok üstünde bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler