İnternet üzerinden TV yayıncılığı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), internet üzerinden televizyon yayıncılığı yapılması anlamına gelen IPTV (İnternet Protocol Television) için düğmeye bastı. Üst kurul, internet televizyonculuğu yapmak isteyenlerin gerekli şartları sağlamaları halinde

İnternet üzerinden TV yayıncılığı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), internet üzerinden televizyon yayıncılığı yapılması anlamına gelen IPTV (İnternet Protocol Television) için düğmeye bastı.

Üst kurul, internet televizyonculuğu yapmak isteyenlerin gerekli şartları sağlamaları halinde test ve deneme yayınlarına başlamaları için izin verecek.

'Test ve Deneme Amacıyla Yayıncılık Altyapısı Kurulması ve Kullanılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği'ne göre; IPTV yayını yapmak isteyenler, RTÜK'e izin başvurusunda bulunacak.

Yayıncılar başvuru şartlarını sağladıktan sonra Üst Kurul'dan 1 yıl süre ile test ve deneme yayını yapmak için izin alabilecek.

Zaman gazetesinin haberine göre; IPTV kanalları, 3984 sayılı RTÜK Kanunu'nda belirlenen yayıncılık ilkelerine tabi olacak. Normal yayındaki televizyon kuruluşları gibi izlenecekler.

Kanun ve ilgili mevzuata uyulmaması durumunda izin iptal edilebilecek. TV sahibi hakkında idari ve yasal işlem uygulanabilecek. İnternet üzerinden televizyon uygulaması ABD ve Japonya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde de kullanılmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji