İnternet bombası!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, internet konusunda birçok ülkenin aynı sorunları yaşadığı söyledi. Twitter yetkilileri ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Acarer, mahkeme kararlarının yarıdan fazlasının olumlu ş

İnternet bombası!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, internet konusunda birçok ülkenin aynı sorunları yaşadığı söyledi.
 
Twitter yetkilileri ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Acarer, mahkeme kararlarının yarıdan fazlasının olumlu şekilde sonuçlandığını belirterek, “Şu ana kadarki geldiğimiz nokta itibarıyla iyi durumdayız. İnşallah YouTube'la da sorun kısa sürede çözülür diye ümit ediyorum” dedi. İki hafta önce Brezilya'da bilişim sektörüyle ilgili Net Mundial Toplantısı yapıldığını hatırlatan Acarer, yapılan görüşmelerde Türkiye'nin yaşadığı sorunlara benzer sorunların diğer ülkelerde de yaşandığının ifade edildiğini anlattı. Acarer, “Eskiden çekirdek aileye 'anne-baba-çocuklar' deniyordu, şimdi 'anne-baba-çocuklar bir de internet' deniyor” ifadelerini kullandı.
 
Burada mühim olanın aileyi ve toplumu koruyacak kararlar alabilmek olduğunu vurgulayan Acarer, özellikle özel hayatın gizliliği ile ilgili konularda yaşanan mağduriyet sebebiyle pekçok intihar olayının yaşanabildiğine işaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji