İnstgram'dan bomba güncelleme! Engellediğiniz kişilerden..

Gizlilik ve güvenlikle ilgili önemli araçları bulunan Instagram, engellediğiniz halde rahatsızlık veren ve hakaret eden kişiler için yeni güncellemesini duyurdu.

İnstgram'dan bomba güncelleme! Engellediğiniz kişilerden..

Sosyal medya uygulamalarında onlarca, belki de yüzlerce kişiyle iletişim halinde olabiliyoruz. Ancak bazen bu platformları kötü niyetle kullanan kişilerle karşılaşabiliyor ve bu da beraberinde rahatsızlık ya da taciz gibi sorunları getiriyor.

Meta, hem Instagram hem de Facebook uygulamalarında güvenlikle ilgili önemli değişiklikler yapıyor. Şirket geçtiğimiz yıllarda engellenen bir kişinin oluşturduğu yeni hesabı bile engellerken, şimdi ise bu özellik üzerinde yapılan yeni değişiklikleri duyurdu.

INSTAGRAM ARTIK DAHA GÜVENLİ KORUMAYA SAHİP
Bilmeyenler için Instagram, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü özellik ile engellediğiniz kişilerin yeni hesap açarak sizirahatsızetmesinin önüne geçti. Yeni açılacak hesaplardan rahatsız edilmeniz engellenirken, son güncelleme ise tam olarak bu konuyla ilgili önemli bir gelişmeyi ortaya koyuyor.Instagram, yeni güncelleme ile artık rahatsız eden kişilerin geçmişte açtığı hesaplarıda engelleyiyor. Bu, yeni hesap açanların mevcut ya da eski açtığı hesapların da size ulaşmasının önüne geçecek.

YORUMLAR İÇİN DE YENİ ÖNLEMLER ALINDI
Instagram, yeni güvenlik önlemleriyle ilgili başka bir güncellemeyi daha duyurdu. Halihazırda zararlı içeriği otomatik filtreleyen algoritma bulunurken, bu algoritmanın özelliği iki kat daha güvenli hale getirildi. Otomatik olarak etkinleştirilecek filtreleme, gelen kötü yorum ve söylemleri otomatik olarak engelleyerek içerik üreticilere karşı yapılan hakaretlerin de önüne geçmiş olacak.Ayrıca Instagram, Türkçe, Farsça, Rusça, Bengalce, Marathi, Telugu ve Tamil için desteğini genişleterek gizli sözler özelliğini de daha fazla kullanıcıya sundu. Bu özellikle rahatsız edici kelimeler kontrol altına alınacak ve hikayeler üzerinden verilen cevaplar bile filtrelenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji