İlk 100 bine videofon bedava

Görüntülü telefonla konuşmak için Türk Telekom ile iki yıllık sözleşme imzalayan aboneler ayda 29 YTL ödeyerek 3 bin dakika ücretsiz konuşacak. İlk başvuran 100 bin kişi Videofon cihazını ücretsiz alacak. En büyük hedef kitle ise askerler ve öğrenciler. T

İlk 100 bine videofon bedava

Görüntülü telefonla konuşmak için Türk Telekom ile iki yıllık sözleşme imzalayan aboneler ayda 29 YTL ödeyerek 3 bin dakika ücretsiz konuşacak. İlk başvuran 100 bin kişi Videofon cihazını ücretsiz alacak. En büyük hedef kitle ise askerler ve öğrenciler.

TÜRK Telekom, abonelerine görüntülü haberleşme olanağı sunan uygulaması Videofon'u bugün başlatıyor. Görüntülü telefon sistemine geçmek için Türk Telekom abonesi sabit ev ve işyeri telefonu kullanıcılarının geniş bant ADSL bağlantısına sahip olmaları gerekiyor. Görüntülü telefonla konuşmak için Türk Telekom ile iki yıllık sözleşme imzalayan aboneler ayda tüm vergiler dahil 29 YTL ödeyerek 3 bin dakika da ücretsiz konuşma hakkını elde edebilecekler. Türk Telekom'un görüntülü telefonu teşvik için başlattığı kampanya kapsamında başvuran ilk 100 bin kişi Videofon cihazını ücretsiz alacak. Kampanya dışında kalmak isteyenler ise 400 YTL cihaz ve 9.9 YKr dakika ücreti ödeyecek. Videofon hizmeti ev ve iş telefonlarının yanı sıra multimedya özellikli ankesörlü telefonlarda da kullanılabilecek.

Türk mühendislerin eseri

Türk Telekom'un hedefi 2-3 yıl içinde Türkiye'deki 5.2 milyon geniş bant ADSL kullanıcısını Videofon abonesi yapmak. Üniversiteler, öğrenci yurtları ve askeri birlikleri ilk etapta hedef kitle olarak belirleyen Türk Telekom, görüntülü telefon uygulamasını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla bu bölgelere Videofon'un içinde yer aldığı bin adet kiosk yerleştirmeyi planlıyor.

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, tümüyle Türk mühendisler tarafından geliştirilen projenin 1.5 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, görüntülü telefonda hedefin öncelikle 5.2 milyon geniş bant ADSL kullanıcısı olduğunu kaydetti. Dinçer, “Pazardaki talebin hızla büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Özelikle uzakta yaşayan aile bireyleri arasında hasret giderme aracı olacak. Anneler çocuklarıyla, dedeler torunlarıyla rahatlıkla görüntülü olarak konuşup hasret giderebilecekler. Asker ailelerinin özlemleri azalacak” dedi.

Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel ise Videofon hizmetinden yararlanmak isteyenlerin sabit hat müşterisi olması ve en az 1024/256 Kbps hızında internet (ADSL) bağlantısına sahip olması gerektiğini belirtti. Çamlıbel, “Bu aboneliklere sahip olan müşterilerimizin tek yapması gereken Türk Telekom çağrı merkezine, bayilerine veya ofislerine başvurmak. Başvurularının ardından 3 iş günü içerisinde müşterilerimizin Videofon kurulumu çalışanlarımız tarafından gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, Türkiye'nin bu alanda ilkler arasına girdiğini söyledi. Demircan, “Bu işte en başarılı ülke İtalya. Abone sayısı 1 milyonu geçti. İngiltere, Almanya ve Brezilya 6 ay önce görüntülü telefona geçti. Biz de Akdenizli'yiz ve İtalya gibi başarılı olacağımıza inanıyoruz. Türkiye de 31 Mayıs 2008 itibarıyla görüntülü telefon ailesine katılarak bu alanda çok önemli bir adım atmış oldu” dedi.

Demircan, Ağustos ayına kadar yetecek cihaz stoku bulunduğunu kaydederek, “Kurumsal talepte önemli bir artış olacağını biliyoruz. Turizm gibi birçok sektörden teklifler alıyoruz. Bir bankamız çağrı merkezine görüntülü telefon sistemi kurmak istediğini bize iletti” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler