İki Uzay aracı Ay'a çarptı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA yakıtı biten iki uzay aracını kontrollü şekilde Ay'a düşürdü."Ebb ve Flow" yani Med ve Cezir adındaki iki uzay aracı uzay boşluğundaki yaklaşık bir yıllık görevlerini tamamlamalarının ardından kontrollü olarak Ay'a

İki Uzay aracı Ay'a çarptı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA yakıtı biten iki uzay aracını kontrollü şekilde Ay'a düşürdü.

"Ebb ve Flow" yani Med ve Cezir adındaki iki uzay aracı uzay boşluğundaki yaklaşık bir yıllık görevlerini tamamlamalarının ardından kontrollü olarak Ay'a düşürüldü. Çamaşır makinesi büyüklüğündeki araçlar yaklaşık yarım saniye arayla Ay'a çarptı.

NASA'dan yapılan açıklamaya göre çarpış noktası Ay'ın karanlık bölümüne denk geldiği için çarpışma anı kaydedilemedi.

Ebb ve Flow yılbaşından bu yana Ay yüzeyinin birçok fotoğrafını çekerek ultra yüksek çözünürlüklü bir harita oluşturulmasına olanak sağlamıştı. Ayrıca Ay'ın yapısı ve kimyasıyla ilgili topladıkları veriler ilk kez bir yerçekimi haritası oluşturulmasına imkan vermişti.

Bilim insanları bu sayede aykabuğunun yaklaşık yerkabuğu kalınlığında olduğu gibi birçok yeni bilgiye ulaştı. Elde edilen verilerin sadece Ay'ın değil, Dünya ve diğer gezegenlerin yapı ve gelişimine de ışık tutacağı tahmin ediliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji