Hızlı trende yeni hedef bu iller

 Ankara -Eskişehir ve Ankara-Konya'dan sonra Eskişehir-Konya YHT hattının açılmasıyla yaklaşık bin kilometrelik bir mesafede Türkiye'nin ilk YHT ringi oluşturuldu. Hızlı trende bundan sonraki hedef İstanbul olacak. 29 Ekim’de açılması beklenen Ankara-İsta

Hızlı trende yeni hedef bu iller

 

Ankara -Eskişehir ve Ankara-Konya'dan sonra Eskişehir-Konya YHT hattının açılmasıyla yaklaşık bin kilometrelik bir mesafede Türkiye'nin ilk YHT ringi oluşturuldu. Hızlı trende bundan sonraki hedef İstanbul olacak. 29 Ekim’de açılması beklenen Ankara-İstanbul hızlı tren hattına uçaktan daha sık sefer konulacak. İstanbul’a 10-15 dakikada bir hızlı tren kalkacak. Altyapısının yüzde 95’i tamamlanan hattın, sinyalizasyon işleminin bitmesinin ardından yapılacak denemelerden sonra açılacağı belirtildi. Hattın hizmete girmesiyle Ankara-İstanbul arası yol 3 saate kadar inecek.
 
Hızlı trende daha sonraki hedef ise Bursa , İzmir ve Sivas. Bu hatlarla Türkiye’nin 15 büyük vilayeti birbirine bağlanmış olacak. Hızlı tren, Türkiye’nin yarısı kadar bir nüfusu kapsayacak. Hızlı tren, normalde 14 saat olan Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3,5 saate indirecek. Toplam 624 kilometre uzunluğunda olan ve üç etap halinde yapılacak projenin toplam maliyeti 4 milyar lirayı bulacak.
 
Ankara-İstanbul 3 saat, Ankara-Bursa 2 saat 15 dakika, Bursa-Bilecik 35 dakika, Bursa-Eskişehir 1 saat, Bursa-İstanbul 2 saat 15 dakika, Bursa-Konya 2 saat 20 dakika, Bursa-Sivas 4 saat, Ankara-Sivas 2 saat 50 dakika, İstanbul-Sivas 5 saate, Ankara-İzmir 3 saat 30 dakika, Ankara-Afyonkarahisar 1 saat 30 dakika olacak.
 
2023’e kadar Eskişehir-Antalya, Erzincan-Trabzon, Bursa-Bandırma-Balıkesir-İzmir, Sivas-Erzincan-Kars arasında hızlı trenler çalışmaya başlayacak. Bu bağlantılar Diyarbakır’a kadar genişleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler