Haber61.net saldırı altında

Türkiye'nin en büyük bölgesel haber sitesi ünvanının sahibi siteniz Haber61.net yine saldırı altında.9 Eylül 2014 tarinden bugüne kadar Haber61'in sunucusuna yapılan bot attack saldırıları nedeniyle sitemize giriş yapan ziyeretçilerimizin bazıları sayfayı

Haber61.net saldırı altında

Türkiye'nin en büyük bölgesel haber sitesi ünvanının sahibi siteniz Haber61.net yine saldırı altında.

9 Eylül 2014 tarinden bugüne kadar Haber61'in sunucusuna yapılan bot attack saldırıları nedeniyle sitemize giriş yapan ziyeretçilerimizin bazıları sayfayı görüntüleyememe sıkıntıı yaşamaktaydı. Aynı tarihten itibaren Haber61 webmasterlerinin yoğun çabalarıyla saldırılara göğüs germeye devam ederken, siz okurlarımızın da bilgisi olmadan bilgisayarını kullanan bot attack saldırısı nedeniyle güvenliğiniz açısından aldığımız bazı önlemler sebebiyle Haber61.net'e girişlerde aksama yaşıyordunuz. Ancak son olarak bu akşam saat 21.00 sularında başlayan saldırının ardından Haber61 Yayıncılık olarak yetkilileri göreve davet ediyor Türkiye'nin en büyük bölgesel haber sitesine bu saldırıyı yapan ve yaptıranların bir an önce bulunarak Adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz.

Haber61.net olarak saldırılara rağmen ayakta durmaya devam ederken, teknik ekibimizin olağan üstü çabalarıyla siz değerli okurlarımıza da haber ulaştırmayı sürdüreceğiz..

Sesimizi kestirmeye ve onların talimatıyla kesmeye çalışanlar ise bu işledikleri suçun hesabını Yüce Türk Yargısı önünde mutlaka vereceklerdir.


BOT ATTACK (BOTNET) SALDIRISI NEDİR?

Botnet saldırısı, çözümü en zor saldırı türüdür. Çünkü botnet ile birlikte trojan bulaşan bilgisayarlar siteye yoğun bir ziyaret gerçekleştirerek, sunucunuzu kilitlemeye yönelik bir girişimdi bulunurlar. Çoğu zaman buna ortak olan bilgisayar sahipleri (zombie olarak adlandırılır) trojan bulaşarak böyle bir girişimde bulunduklarının farkında değildirler. Örnek olarak, bir sohbet sunucusu binlerce ziyaretçisine trojan bulaştırdıysa, kolaylıkla istenilen komutlar verilerek bu zombie bilgisayarlar yönlendirilebilmektedir.

Kullanıcıların yoğun girişi olarak görülen botnet saldırısı, sunucu gözünde normal ziyaretçiden farksızdırlar. Ancak çok sayıda bilgisayarın, sık girişileri sunucuyu zora sokarak siteye ulaşılmasını engellemektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji