GSM devi hisselerini satıyor!

Vodafone, Verizon Wireless'taki %45 hissesini Verizon Communication'a satarak, on yılın en büyük satış anlaşmasını yapmaya hazırlanıyor. Vodafone Group Plc., son 10 yılın en büyüğü olacak alım-setim işlemi kapsamında Verizon Wireless'taki yüzde 45 hissesi

GSM devi hisselerini satıyor!
Vodafone, Verizon Wireless'taki %45 hissesini Verizon Communication'a satarak, on yılın en büyük satış anlaşmasını yapmaya hazırlanıyor.
 
Vodafone Group Plc., son 10 yılın en büyüğü olacak alım-setim işlemi kapsamında Verizon Wireless'taki yüzde 45 hissesini Verizon Communications Inc.'e satmak için görüşüyor.
 
Telefon operatörleri 130 milyar dolarlık varlığın satışı için yoğun görüşmeler yürütüyor. Verizon şu anda her birinden 10'ar milyar dolarlık ya da toplamda 60 milyar dolarlık alımı finanse edebilecek fonu bulmak için çeşitli bankalarla çalışıyor.
 
Vodafone hisseleri yüzde 9.4 yükseldi. İngiltere merkezli şirket, "anlaşma sağlanıp sağlanmayacağının henüz kesin olmadığını" söyledi.
 
Satışın olması, 10 yıldan fazla süredir Vodafone'a milyar dolarlar öderken, Verizon'ın ABD'nin en kârlı cep telefonu şirketinin tam sahibi olması durumunu kısıtlıyordu. 130 milyar dolarlık anlaşma, Vodafone'un 2000'de Mannesmann AG'yi satın almasından bu yana en büyük anlaşma olacak ve İngiliz operatörün, Avrupa'daki borç krizinden zarar gören operasyonlarını canlandırmasına yardımcı olacak finansmanı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji