Görüntülü Cep Tv Geliyor

Görüntülü konuşma ve mobil TV gibi uygulamaların kullanılmasını sağlayacak üçüncü nesil (3N) A lisansı için yapılan ihaleyi, 321 milyon euro teklif veren Turkcell kazandı.Turkcell Telekomünikasyon Kurumu (TK) tarafından yapılan üçüncü nesil (3G) mobil tel

Görüntülü Cep Tv Geliyor

Görüntülü konuşma ve mobil TV gibi uygulamaların kullanılmasını sağlayacak üçüncü nesil (3N) A lisansı için yapılan ihaleyi, 321 milyon euro teklif veren Turkcell kazandı.

Turkcell Telekomünikasyon Kurumu (TK) tarafından yapılan üçüncü nesil (3G) mobil telefon ihalesine tek teklif veren olarak girdiği A grubu lisansı ihalesinde 321 milyon euroluk teklifle kazandı. Kararın kesinleşmesi için TK ve Danıştay onayları gerekiyor.

Bugün yapılan ihale için şartname alan Vodafone, Avea ve France Telecom dün dolan son teklif verme tarihinde tekliflerini vermeyince Turkcell ihaledeki tek şirket olarak kaldı.

İhale komisyonu başkanı ve TK Başkan Yardımcısı Ertuğrul Karaçuha, minimum teklif tutarının 252 milyon euro olarak belirlendiği A grubu lisans için Turkcell'in ilk teklifi olan KDV hariç 311 milyon doları sözlü artırmada yükseltmesini isteyince Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv 10 milyon euroluk bir artırmayla tekliflerini 321 milyon euroya çıkardıklarını ve daha fazla yükseltemeyeceklerini söyledi ve "Hayırlı olsun" dedi.

Karaçuha Turkcell'in teklifinin 438.5 milyon dolar ve yüzde 18'lik KDV dahil olarak da 510 milyon dolar civarında olacağını söyledi.
Karaçuha "İhale sonucunu önümüzdeki hafta Telekomünikasyon Kuruluna sunabiliriz" dedi. Karaçuha 3G'de B,C ve D grubu lisansların ihalesinin ise katılımcı olmadığı için iptal edildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji