Google'da yeni özellik! Yapay zeka sohbet robotu

Google, yapay zeka sohbet robotuna ücretli abonelik başlattı.

Google'da yeni özellik! Yapay zeka sohbet robotu

Google, yapay zeka tabanlı sohbet robotu Bard'ı yeniden isimlendirerek "Gemini" adını verdi ve "Gemini Advanced" isimli yeni bir sürümünü ücretli abonelik modeli ile kullanıma sundu. Google'ın duyurusuna göre, Bard, geçen yıl piyasaya sürülmesinden bu yana dünya genelinde birçok kullanıcı tarafından iş toplantılarına hazırlık, kod hata ayıklama, yeni iş fikirleri geliştirme ve görüntü oluşturma gibi çeşitli amaçlarla kullanılmıştır.

Yeniden markalaşma ile birlikte, "Gemini" adı altında, 40'tan fazla dilde ve 230'dan fazla ülke ve bölgede kullanıcılarla sohbet edebilecek Pro 1.0 modeli sunulduğu belirtildi. Google AI'nın en yeni teknolojisi Ultra 1.0 modeline erişim sağlayan "Gemini Advanced" ise karmaşık görevlerde daha üstün yeteneklere sahip olup, daha uzun ve detaylı konuşmalar yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu yeni sürüm, şu an için 150'den fazla ülkede ve bölgede İngilizce olarak mevcut olup, ilerleyen zamanlarda daha fazla dil seçeneğiyle genişletileceği açıklandı.

"Google One AI Premium" planı kapsamında ayda 19,99 dolar karşılığında sunulan "Gemini Advanced", 2 aylık ücretsiz deneme süresi ile kullanıcılara sunuluyor. Bu plan, Google AI'nın en son yeniliklerine erişim imkanı sunmanın yanı sıra, mevcut Google One Premium planının tüm faydalarını da içeriyor. AI Premium aboneleri, yakın gelecekte Gemini'yi Gmail, Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar gibi Google hizmetlerinde de kullanabilecekler.

Son olarak, Android ve iOS'ta Google uygulaması üzerinden erişilebilecek yeni bir mobil uygulama ile Gemini ve Gemini Advanced kullanıcılarına telefondan kolaylıkla işlem yapma imkanı sunulacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler