Google, YouTube, Gmail’e erişim sorunu yaşanıyor - Google çöktü mü?

Google servislerinde erişim sorunu yaşanıyor.

Google, YouTube, Gmail’e erişim sorunu yaşanıyor - Google çöktü mü?

Google servislerine erişim sorunu yaşanmaya başladı.

Gmail, YouTube gibi Google servisleri ve arama motoruna yaklaşık bir saattir güçlükle erişim sağlanıyor.

Birçok Google servisiyle iletişim zaman zaman tamamen kopuyor. Google servislerinin yanında genel olarak internet bağlantısında da zaman zaman yavaşlama meydana geliyor, sorunun sebebi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

SORUN TÜRK TELEKON KAYNAKLI

Birçok kullanıcı Google servislerinin çöktüğünü zannetse de aslında sorunun Türk Telekom'dan kaynaklı olduğu belirtiliyor. Diğer servisleri kullanan kullanıcılar ise herhangi bir sorun yaşamıyor.

SORUN GİDEREK BÜYÜYOR

Türk Telekom kullanıcılarının ilettikleri sorunlar genel olarak internet bağlantısı üzerine. Hem mobil hem de sabit internet hatlarında sıkıntılar yaşayan kullanıcılar, sosyal medyadan gelişmeleri aktarmaya devam ediyorlar. DownDetector'deki verilere göre Saat 15.50 itibariyle yapılan sorun bildirimi sayısı yaklaşık 16 kat artmış durumda.

Google'a ilişkin sorun bildirimlerindeki artışın ana sebebi, Türk Telekom cephesinde yaşanan sorunlar. Zira Google erişimi diğer operatörlerde aktif şekilde devam ederken, Türk Telekom kullanıcıları sorun yaşamaya devam ediyorlar.

TÜRK TELEKOM'DA SON DURUM

GOOGLE'DA SON DURUM

TÜRK TELEKOM'DAN AÇIKLAMA

Türk Telekom, internet erişiminde yaşanan problemlerin saat 18:45’te tamamen sona erdiğini açıkladı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemler saat 18:45’te tamamen sona ermiştir. Yurtdışı operatör kaynaklı olan sorun çözülmüş olup, yurt içi ve yurt dışı internet trafiği normal seyrine dönmüştür. Alanında yetkin ekiplerimizin, kullanıcıların bu aksaklıktan en az seviyede etkilenmesi adına yoğun bir çalışma gösterdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

Türk Telekom, daha önce yaptığı açıklamada, internet erişiminde yaşanan sorunların, "siber saldırı" kaynaklı olduğunu açıklamış ve şu bilgileri vermişti:

"20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur. Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır. Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler