Google Chrome için tarih verildi: Eski Windows bilgisayarlar için yolun sonu!

Microsoft'un eski işletim sistemini kullanan bilgisayarlar için kötü haber.

Google Chrome için tarih verildi: Eski Windows bilgisayarlar için yolun sonu!

Google, Chrome için tarih verdi, destek sona erecek.
Microsoft, Windows tabanlı bilgisayarlar için işletim sistemini son olarak Windows 11'e güncelledi. Uygulamalar da Windows 10 ile Windows 11 için optimize edilirken, ne yazık ki daha eski işletim sistemleri için bazı uygulamaların desteği sonlanıyor.

Windows 7 ve Windows8 tabanlı bilgisayarlar için yakında Google Chrome desteği sonaerecek. Microsoft'un yıllardır kullanılan işletim sistemi, en önemli tarayıcılardan birinden mahrum kalacak.

WINDOWS 7/8 İÇİN YOLUN SONU
Google'da yaptığı açıklamada Chrome'un 110'uncu sürümünün Windows 7 ve Windows 8.1 için yayınlanacak son güncelleme olduğunu duyurdu. Bu, bir sonraki güncellemenin söz konusu işletim sistemlerine yayınlanmayacağı anlamına geliyor.

Güncelleme desteği kesildikten sonra Chrome birkaç ay sorunsuz çalışmaya devam edecek. Ancak herhangi bir açığın tespit edilmesi durumunda kullanıcıları büyük tehlike bekliyor olacak. Tabii bu durumda Google acil bir güncelleme yayınlar mı bu da merak konusu.
Ayrıca tarayıcı motorunun güncellenmemesin dolayı web programlamadaki yeniliklerden tarayıcıya eklenemeyecek. Dolayısıyla web sayfalarının görüntülenmesinde zamanla sorun oluşmaya başlayacak. İşte Google tarafından yapılan açıklamanın tamamı:

"Herkese Selam,

Chrome 110'un piyasaya sürülmesiyle (7 Şubat 2023 için planlanmıştır), Windows 7 ve Windows 8.1 desteğini resmi olarak sonlandıracağız. Gelecekteki Chrome sürümlerini almaya devam etmek için cihazınızın Windows 10 veya sonraki bir sürümünü çalıştırdığından emin olmanız gerekir. Bu, Microsoft'un Windows 7 ESU ve Windows 8.1 genişletilmiş desteğinin 10 Ocak 2023'te sona ermesiyle eşleşiyor .

Chrome'un eski sürümleri çalışmaya devam edecek, ancak bu işletim sistemlerindeki kullanıcılar için başka güncelleme yayınlanmayacak. Şu anda Windows 7 veya Windows 8.1 kullanıyorsanız, en son güvenlik güncellemelerini ve Chrome özelliklerini almaya devam ettiğinizden emin olmak için bu tarihten önce desteklenen bir Windows sürümüne geçmenizi öneririz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji