Google Adsense ödemeleri neden gecikti?

Son günlerde webmasterların ve internet siteleri sahiplerinin Google Adsense ile başı belada... Adsense'de kullanıcılar ödeme dönemi gelse de bu ayın ödemeleri "Otomatik ödeme beklemede" uyarısı ile karşılaştı

Google Adsense ödemeleri neden gecikti?

Haber61 / 

Dünyada hemen hemen tüm internet sitesi sahiplerinin kullandığı Google Adsense reklam sistemi bu ay kullanıcılarının canını oldukça sıktı. Google Adsense ödemesi bekleyen binlerce kullanıcı hesaplarında "Otomatik ödeme beklemede" tarzında uyarıyla karşılaştı. Peki neden Adsense ödemeleri gecikti ve yatırılmadı? İşte bu sorunun yanıtı özellikle forumlarda tartışılan en önemli konu oldu.

Adsense normal şartlarda ödemelerini her ayın 21-22'sinde gerçekleştirirken Ekim ayının hakedişlerinin yatmasının beklendiği 21-22 Kasım'da bu kez kullanıcılarını üzdü. Geçtiğimiz hafta içine rastlayan tarihte kullanıcılar hesapların Google Adsense'den hakedişlerinin yatmasını beklerken bir çok kişi "Otomatik ödeme beklemede" uyarısıyla karşılaştı.

Google Adsense ödemeleri neden gecikti?

Bunun üzerine bir çok komplo teorisi ortaya atılırken Adsense hesaplarının inceleme altına alındığı, hatta bazılarının kapatıldığı gibi dedikodular yayılmaya başladı. Ancak konu hakkında yabancı kaynaklarda da yer alan bilgilere göre Google Adsense ödemelerini 21-22 Kasım'a rastlayan Şükran Günü ve Black Friday günleri olduğu için tatil sebebiyle yapmadığı belirtildi. Araya giren haftasonu tatili nedeniyle de ödemeler aksayınca Google hakedişleri 26 Kasım'a ertelediği kaydedildi.. Adsense'nin kullanıcıların ödemelerini 26 Kasım'da yatırmaya başlayacağı belirtilirken Türkiye saati ile 17.00'den sonra yapılmaya başlanması bekleniyor.

Öte yandan Adsense'nin verdiği resmi ödeme tarihlerine göre de her ayın en geç 26'sına kadar ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu noktada Türkiye'deki kullanıcılar için yapılacak ödemelerin saat farkı nedeniyle 27 Kasım'da olması bekleniyor.

GERÇEK SORUN ORTAYA ÇIKTI

Adsense ödemelerinde yaşanan ödeme sıkıntısının sebebi ortaya çıktı. Sorundan etkilenlerin adsense hesabını siteyle birlikte youtube hesabında da kullananların olduğu bildirildi.
Google konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "22 Kasım’dan bu yana, Ekim ayı için AdSense ödemelerinizde gecikme yaşıyor olabilirsiniz. Bu, YouTube İş Ortağı Programı'nın bir parçası olan bazı içerik oluşturucuları etkilemektedir. Bu sorunun farkındayız ve çözmek için çalışıyoruz. Düzeltmenin ilerleyişi hakkındaki güncellemeler için buradan tekrar kontrol edebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler