Gazi Teknopark: Yenilik ve Girişimciliğin Merkezi

Gazi Teknopark olarak, tecrübeli ve özverili ekibi ile her faaliyette faydalanıcıların memnuniyetini göz önünde bulundurarak başarıyı hedeflemeye devam ediyor.

Gazi Teknopark: Yenilik ve Girişimciliğin Merkezi

Ankara'da bulunan Gazi Teknopark, Gazi Üniversitesi'nin akademik gücü ve altyapı desteği ile 2007 yılında kuruldu. Gölbaşı Yerleşkesi'nde yer alan Teknopark, bugün yaklaşık 20 bin m² kapalı alanda 140’a yakın firmaya ev sahipliği yapıyor ve 1100’ün üzerinde kişiyi Ar-Ge, yazılım, tasarım ve destek personeli olarak istihdam ediyor. Kuruluşundan bu yana 1700’e yakın projenin geliştirildiği Teknopark, firmaların 7 Milyar TL gelir elde etmesine olanak sağlamıştır.

Gazi Teknopark'ta yer alan kuluçka merkezleri, yeni ve gelişmekte olan küçük firmalara destek sağlıyor. Açık ofis dizaynıyla öne çıkan Anahtar Kuluçka Merkezi ve Akademisyen Kuluçka Merkezi, girişimcilere fikir aşamasından uluslararasılaşmaya kadar destek vermektedir. Teknopark, ayrıca BİGG Anahtar programı ile girişimcilere ön kuluçka ve kuluçka destekleri sunarak, %51 başarı oranına ulaşmıştır.

gazi-teknopark-yenilik-ve-girisimciligin-merkezi.webp

Gazi Teknopark, ulusal ve uluslararası pazarlara erişim sağlamak için çeşitli programlar yürütüyor. 2023 yılı sonu itibarıyla, Teknopark firmalarının toplam ihracat gelirleri 73 Milyon Dolara ulaştı. Teknopark, ayrıca Pakistan İslamabad’da yer alan Ulusal Bilim ve Teknoloji Parkı (NSTP) ile iş birliği yaparak, eşleşmeleri B2B’lere dönüştürme konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Teknopark bünyesindeki başarılı firmalardan biri olan ONO Yazılım, çevresel krizlerle mücadeleye odaklanan projeleri ile dikkat çekiyor. i-Light, SUNX ve CarboWare gibi projeler, şirketin çevresel sorunlara karşı geliştirdiği yenilikçi çözümler arasında yer alıyor. Bakiyem Ödeme Çözümleri ise 2017 yılından bu yana 5500’ün üzerinde müşteriye online ödeme çözümleri sunarak, işlem hacmini artırmayı hedefliyor.

Gazi Teknopark, ayrıca Tiga Sağlık Teknolojileri gibi sağlık bilişiminde öncü firmalara ev sahipliği yapıyor. Tiga Vakfı aracılığıyla gençlere bilgi ve deneyim aktarımı sağlanıyor. Marketyo’nun Yemeksepeti tarafından satın alınması gibi başarı hikayeleri, Teknopark’ın girişimcilik ekosistemine katkılarını göstermektedir.

Gazi Teknopark, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliği konularında da öncü çalışmalar yürütüyor. Güneş Enerjisi Santrali ve Mikro Şebeke projesi ile alternatif enerji kaynağı kullanımını teşvik ediyor.

Gazi Teknopark, üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem vererek, girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyon alanlarında ülkeye önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Her geçen yıl daha iyi işlere imza atarak, sürdürülebilir bir ekosistem yaratma hedefini sürdürmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler