Flaş Gelişme! Twitch'e erişim engeli geldi

Canlı yayın platformu Twitch'e erişim engeli geldi.

Flaş Gelişme! Twitch'e erişim engeli geldi

Türkiye'de popüler bir canlı yayın platformu olan Twitch, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen bir erişim kısıtlaması ile karşı karşıya kaldı.

BTK'nın resmi internet sayfasında yer alan "Site Bilgileri Sorgulama" bölümünde, Twitch'in 22 Şubat 2024 tarihinde alınan ve 2024/7 numaralı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararı ile erişime kapatıldığı görülmektedir.

Bu erişim engelinin, platformda yapılan casino ve benzeri kumar oyunları yayınlarına yönelik olduğu düşünülüyor. Türkiye'de kumar oyunlarının yasak olmasına rağmen, Twitch üzerinden bu tür içeriklerin yayınlanması, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün erişim engeli talebinde bulunmasına yol açmış olabilir.

Ancak, bu talebin kesin nedeni hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmamıştır. Twitch'e yönelik bu adım, ülkede internet üzerinden erişilebilen içeriklere yönelik denetimlerin bir parçası olarak değerlendirilebilir.

flas-gelisme-twitche-erisim-engeli-geldi-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler