Facebook'tan 18 yaş altı koruması

 Facebook, kısa bir süre önce hayata geçirdiği ‘sosyal ağ araması’ özelliği ‘Grafik Araması’nda 18 yaş altı kullanıcıları korumak için önlem aldı. Önlem kapsamında, 18 yaş altı kullanıcıların yerini tespit etmek için yapılacak aramalar sonuçsuz kalacak.Fa

Facebook'tan 18 yaş altı koruması

 Facebook, kısa bir süre önce hayata geçirdiği ‘sosyal ağ araması’ özelliği ‘Grafik Araması’nda 18 yaş altı kullanıcıları korumak için önlem aldı.

 Önlem kapsamında, 18 yaş altı kullanıcıların yerini tespit etmek için yapılacak aramalar sonuçsuz kalacak.

Facebook, 1 milyarı aşkın kullanıcısının oluşturduğu 1 trilyondan fazla etkileşimi çok daha fazla paylaşılabilir kılmak için bir süre önce Grafik Araması hizmetinin beta versiyonunu sunmuştu. Grafik Araması, Facebook içindeki her türlü bilgiyi ve insanı çok daha pratik ve kolay aramanızı sağlıyor. Örneğin, ‘Kedi besleyen 30 yaş üstü arkadaşlarım’ gibi bir arama yapabiliyorsunuz.

Dünyanın en büyük sosyal ağı, insanların oturdukları yerleri de bulabileceğiniz arama hizmetinde, genç kullanıcılarını kötü niyetler güdenlerden uzak tutmak için önlem alma gereği duydu.

TechCrunch sitesinin haberine göre, yeni önlem, yetişkinler ile çocuk kullanıcılar arasında belli bir bariyer kurarak, 13-17 yaş arası kullanıcılar hakkındaki belli bilgileri saklayacak.

Facebook, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Özellikle yaşı küçük olan kullanıcılar zaman tünellerinde çok daha fazla bilgi paylaşıyorlar. Bu bilgiler tüm arkadaşlarına ulaşıyor ve yapılan aramalarda gençlerin yaşadıkları yerler çok daha kolay belirebilir” ifadesi kullanıldı.

Sosyal ağ, kullanıcılarına bir kez daha bilgilerinin kimlere açık olduğu konusunda dikkatli olmalarını ve gizlilik ayarlarını kontrol etmeleri uyarısını yaptı.

'Yakınlarda yaşayan, 17 yaş altındaki kızlar' gibi bir arama yapıldığında, sonuç sıfır olacak.

DENEME AŞAMASI DEVAM EDİYOR
Grafik Araması hizmeti, Facebook’un kendi sistemi içinde Google arama motorundan farksız bir hizmet olma özelliği taşıyor.

Milyarı aşkın kullanıcı ve trilyonlarca fotoğraf ile bilginin bulunduğu Facebook, kendi arama motoruyla bir karmaşaya da neden olabilir. Şirket, bu yüzden henüz dünya genelinde tüm kullanıcıların erişimine sunmadığı hizmetin beta versiyonunu deniyor.

Analistler ise Grafik Araması’nın Facebook hakkındaki gizlilik tartışmalarını yeniden alevlendirebilecek bir hizmet haline gelebileceğini düşünüyor. TechCrunch, şahsi bilgilerinin çok daha kolay bir şekilde çok daha fazla insana ulaşmasından rahatsız olacak kullanıcıların, bilgi paylaşmayı kesebileceğini ve çok fazla bloke etme ile şikayet olayı yaşanabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji