Facebook'ta Tanışıp Gasp Ettiler

     İnternet üzerinden tanıştıkları üniversite öğrencisi genci çağırdıkları evde bıçak tehditi ile para,cep telefonunu aldıkları ayrıca kredi kartından şifresini öğrenerek para çektikleri iddia edilen 6 kişi, polis tarafından yakalandı. Üniversite öğrenc

Facebook'ta Tanışıp Gasp Ettiler

 

 

 

 

 

İnternet üzerinden tanıştıkları üniversite öğrencisi genci çağırdıkları evde bıçak tehditi ile para,cep telefonunu aldıkları ayrıca kredi kartından şifresini öğrenerek para çektikleri iddia edilen 6 kişi, polis tarafından yakalandı. Üniversite öğrencisinin resimlerini de çektikten sonra kimseye söylememesi için tehdit ettikten sonra serbest bırakan zanlılardan 4'ü tutuklandı.

 

İstanbul'da polise başvuran bir üniversitenin psikoloji bölümünde okuyan E.A.(20) internet üzerinden tanıştığı bazı kişiler tarafından gasp edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Poliste ifade veren E.A., "Onlarla Facebook üzerinden konuşurken tanıştık. Kısa sürede dost olduk. Bir süre sonra Facebook grubunun bir toplantı düzenlediğini benim de gelmemi istediklerini söylediler. Pendik'te bana söylenen adrese gittiğimde ilk önce içerde bir kişi vardı. Daha sonra iki kişi daha gelip beni bıçakla tehdit etti. Para ve cep telefonumu aldılar. Beni zorla evde tutup şifresini öğrendikleri kredi kartımdan para çektiler. Daha sonra fotoğraflarımı çektiler. Kimseye söylememi tembih ederek serbest bıraktılar" dedi.

 

Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada mağdur E.A.'nın bilgisayarında yapılan inceleme ile zanlıların kullandığı IP numarası belirlendi. Önceki gün yapılan baskında olaya karıştıkları tespit edilen Olcay T.(25), Mehmet D.(21), Muhammet P.(21), Burhan Y.(25), Murat K.(22) ile 17 yaşındaki B.P. gözaltına alındı. Zanlıların bilgisayarlarının incelenmesi sonucu E.A.'nın fotoğraflarının bulunduğu öğrenildi. Poliste yapılan sorgularında suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Olcay T, Mehmet D, Muhammet P., ve Murat K. tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler