Facebook'ta cinselliğe karşı yeni önlem

Facebook, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamayla, sitede şiddet ve cinsellik içeren paylaşımlarda bulunan sayfa ve gruplarda reklam yayınlamayacağını açıkladı. Reklam politikasındaki bu değişikliğin ardında, Facebook reklamlarının söz konusu içerikle ya

Facebook'ta cinselliğe karşı yeni önlem
Facebook, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamayla, sitede şiddet ve cinsellik içeren paylaşımlarda bulunan sayfa ve gruplarda reklam yayınlamayacağını açıkladı. Reklam politikasındaki bu değişikliğin ardında, Facebook reklamlarının söz konusu içerikle yan yana görüntülenmesini istemeyen firmalardan gelen tepkilerin etkili olduğu belirtiliyor.
 
Facebook'un benimsediği yeni reklam politikasına göre içeriği ayıklama görevi tamamen yazılımlara devredilmeden önce insan denetimine başvurulacak: "Kesin sonuç alındığından emin olmak için bu gözden geçirme işlemi öncelikle elle yapılacak. Ancak ilerleyen günlerde, reklamların tartışmalı içerikle yan yana görüntülenmesini engelleyen otomatik sistemler kullanılacak. Bu şekilde, reklam mesajlarının markalara uygun sayfa ve gruplarda belirdiğinden emin olma noktasında çok daha başarılı bir iş çıkartacağız."
 
Facebook'un bu girişimi, kimilerinin uygunsuz bulabileceği içeriği (çok fazla çıplak ten görülen fotoğraflar, aşırı şiddet içeren görüntüler gibi) tespit etmek için otomatik değerlendirme sistemlerine başvurulan ilk durum olmayacak. Şimdi merak edilen şey, otomatik sistemlerin, insanların bile zaman zaman başarısız olduğu bir konuda, içerikle reklamı etkili bir şekilde eşleme konusunda başarılı olup olamayacağı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler