Facebook'a mahkeme darbesi!

ABD'de açılan bir davada, sosyal paylaşım ağı Facebook'un kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiği belirtilmişti. Davanın içeriğine göre Facebook, kullanıcılarının mesajlarını inceliyor ve bu mesajlarda yazanlara göre karşınıza özel reklamlar çıkarabiliyor

Facebook'a mahkeme darbesi!

ABD'de açılan bir davada, sosyal paylaşım ağı Facebook'un kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiği belirtilmişti. Davanın içeriğine göre Facebook, kullanıcılarının mesajlarını inceliyor ve bu mesajlarda yazanlara göre karşınıza özel reklamlar çıkarabiliyordu.

California'da sonuca bağlanan davaya göre ABD'li yargıç Phyllis Hamilton, Facebook'un isteklerini reddetti ve davayı onların aleyhine sonuçlandırdı. Buna göre artık Facebook yönetimi kullanıcılarının mesajlarını takip edemeyecek. Reuters'ta yer alan habere göre, kişilik hakları ihlaline girdiği düşünülen bu konuda mahkemenin verdiği karar sonrası Facebook'un reklam stratejisini değiştireceğinin de altı çizildi.

DAVAYI KAZANMAK İSTEDİLER AMA…

Ayrıca davayı açan kişinin Facebook kullanıcısı Matthew Campbell olduğu ve bu kişinin Facebook'un bu tavrından rahatsız olarak böyle bir yola başvurduğu belirtildi. Facebook yönetiminin ise sadece belirli mesajları taradığını söyleyerek kendilerini savunduğu ancak bu davada başarılı olamadıkları öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji