Facebook'a büyük darbe!

İnternetin yıldızı Google daha önce Buzz, Orkut ve Wave ile başarısız sonuçlar aldığı sosyal ağ işine bu kez “Google+” ile giriyor. Bu hamlenin Facebook’un hızlı çıkışını durdurup, durdurmayacağı merak konusuYeni ekonomi devi Google, sosyal paylaşım alanı

Facebook'a büyük darbe!

İnternetin yıldızı Google daha önce Buzz, Orkut ve Wave ile başarısız sonuçlar aldığı sosyal ağ işine bu kez “Google+” ile giriyor. Bu hamlenin Facebook’un hızlı çıkışını durdurup, durdurmayacağı merak konusu

Yeni ekonomi devi Google, sosyal paylaşım alanında Facebook’un tahtını sallamak adına internette “Google+” (Google Plus) adlı yeni bir servis çıkaracağını duyurdu. Özellikle kullanıcı ve reklam alanında Facebook’un hızlı yükselişinin önüne geçmek adına bu girişimin altına imza atan Google’ın yeni girişimine bakıldığında basit olarak Facebook’ta yer alan özelliklerin hayata geçirileceği belirtiliyor. Google+’un Facebook’tan en önemli farkı kullanıcıların tüm içeriği aynı anda tüm arkadaşlarıyla paylaşma zorunda olmaması. Circles (çevreler) adı verilen sistemle kullanıcılar arkadaşlarını kategorize ederek, diledikleri içeriğin diledikleri kullanıcı grubu tarafından görüntülenmesini sağlayabiliyor. Bu sayede Google+ kullanıcıları iş arkadaşları, okul arkadaşları, aileleri başlıkları altında gruplar oluşturarak bu gruplara özel içerik paylaşımı yoluna gidebilecekler.

300 mühendislik bir grup hazırladı

Google yöneticilerinin Facebook’a rakip olarak bu ürünü çıkarmadıklarını belirtmelerine karşılık analistler Facebook’un karşısına çıkan Google+’ın tutması halinde yeni ekonomi devinin finansal rakamlarına olumlu katkısı olacağını belirtiyorlar. Yaklaşık 300 mühendislik bir grubun üzerinde çalışarak son haline getirdiği bu sistem, şirketin daha önceki sosyal ağ girişimlerindeki başarısızlıkları kapatma adına da oldukça önem taşıyor.

Düzen vermek adına...

Yeni sosyal ağ servisini şimdilik belirli bir kullanıcı grubu için açan Google, “plus.google.com” adresinden bu grişimle ilgili detaylı bilgilere erişimi sağlıyor. İnternette özellikle Facebook gibi girişimlerle birlikte ilişkilerin oldukça karmaşık bir hal aldığını ifade eden Google yöneticileri, sosyal paylaşım ağı sistemine yeni bir düzen vermek adına bu girişimin altına imza attıklarını belirtiyor.

“Gerçek yaşamdaki paylaşım internete uyarlanıyor” sloganıyla duyurulan Google+, video üzerinden arkadaşlar arasında anlık olarak görüntülü mesajlaşmayı da içinde barındırıyor. bunun için kullanıcılar sohbet odaları oluşturup pek çok kişiyle aynı anda anlık sohbet fırsatını yakalayacak.

Çok hızlı çalışacak

Goole+ ile gelen bir diğer yenilik ise kullanıcının ilgi duyduğu konu başlıklarıyla ilgili vedio ve metin tabanlı bilgilerin otomatik olarak internet sisteminden çekilerek ana sayfaya getiriliyor olması. Hızlı yükleme fonksiyonu da bulunan Google+ fotoğraf ve video’ların çok kısa bir sürede sisteme girişini ve arkadaş grupları arasında basit yolla paylaşımının önünü açıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji