Facebook neden çalışmıyor?

Facebook engellendi mi?

Facebook neden çalışmıyor?
Bugün öğleden sonra saat 15.00 civarında Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından alınan bir kararın ardından Google'da başlayan aksaklıklar sonrası sosyal medya sitesi Facebook'da da sıkıntılar yaşandığı görüldü. Facebook engellendi mi sorusu gündeme gelirken şuanlık böyle birşeyin olmadığı öğrenildi. Yapılan gözleme göre Facebook sayfası açılsada oldukça geç hatta hiç yüklenmeyerek kullanılamayacak duruma geldi.

Bu akşam öğleden sonra Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından Google'ın önemli bir sistemi olan web cache (önbellek) özelliği engellendi. Mahkemece alınan kararla birlikte erişimin engellendiği bildirildi. Yapılan açıklamada ; 5661 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (webcache.googleusercontent.com) hakkındaki Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın 15/06/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-84787 sayılı kararına istinaden Telekomiikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmıştır." denildi.

Yaşanan bu engellemelerin neden yapıldığı ise bilinmiyor. Webcache özelliğinin engellenmesinin ardından google arama sonuçları ve diğer özelliklerde de büyük sıkıntılar ve yavaşlıklar göze çarptı. 

HABER 61

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler