Facebook gizlilik ayarlarını yeniledi

Yaklaşık 450 milyon internet kullanıcısının üye olduğu sosyal ağ Facebook, yakın zamana kadar mahremiyeti güvence altına alan ayarları zorlaştırarak üye profillerinin üçüncü şahıs ve firmalarca kullanılmasını sağlamak ve bu yolla trafiğini arttırmaya çalışmakla suçlanıyordu.

Facebook gizlilik ayarlarını yeniledi

Site yönetimi, kullanıcıların, sivil toplum örgütleri ve siyasetçilerin yoğun tepkileri üzerine geçtiğimiz hafta gizlilik ayarlarını basitleştirdi. Temel gizlilik ayarlarını yapmakta güçlük çekenler şimdi aşağıdaki 4 sayfada gizliliklierini kontrol altına alabiliyor:

1. Ayarlar için elbette öncelikle sayfanızın sağ üst köşesindeki 'Hesap' butonundan Gizlilik Ayarları'nı seçip ilgili sayfalara gitmeniz gerekiyor. Açılan sayfada Facebook'un basitleştirdiğini söylediği yeni ayar şemasını göreceksiniz.

Profilinizdeki 'Bilgiler' hanesine girdiğiniz kişisel bilgiler, fotoğraflar, adres, e-posta gibi tüm verilerinizi kimin görüp göremeyeceğini buradan belirleyebilirsiniz. Örneğin sol sütundaki 'Sadece Arkadaşlarım'ı seçerseniz, listedeki bilgi kategorilerini sadece arkadaş listenize eklediğiniz kişiler görebilecektir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler