Facebook geri adım attı

Kullanıcıların ekledikleri içeriklerin siteden silinse bile Facebook'un bu içerikleri kullanabileceğini belirten yeni kullanım koşulları aşırı tepki çekince, şirketin kurucu yöneticisi Mark Zuckerberg yeni kullanım şartlarının (Terms of Service) geri çeki

Facebook geri adım attı

Kullanıcıların ekledikleri içeriklerin siteden silinse bile Facebook'un bu içerikleri kullanabileceğini belirten yeni kullanım koşulları aşırı tepki çekince, şirketin kurucu yöneticisi Mark Zuckerberg yeni kullanım şartlarının (Terms of Service) geri çekildiğini duyurdu. 

Zuckerberg'in resmi Facebook blogunda yaptığı duyuruda firmanın kullanım koşulları bildirisinde iki hafta önce yapmış olduğu değişiklikten ötürü bir çok soru sorulması nedeniyle firmanın en son güncellemeyi geri çektiği belirtildi.

16 Şubat'ta yürürlüğe giren yeni kullanım koşulları, Facebook profiline sahip olan bir kullanıcının tüm içeriğini silip hesabının kapatılması durumunda içeriğin siteye oturum açmış kullanıcılar ve kamuya açık profil sayfalarında listelenmeyeceğini, Google gibi arama motorlarınca bulunamayacağını ve bu sayede kimse tarafından görüntülenemeyeceğini ancak, silinen bu bilgilerin Facebook tarafından saklanacağını, gerektiği zaman da kullanılabileceğini belirtiyordu.

Bu değişiklik, Facebook'un kullanıcı bilgilerini gelir elde etmek amacıyla, pazarlama ve reklam şirketlerine satabileceği konusunda spekülasyonları da beraberinde getirmişti.

Facebook, sisteme entegre reklam motoru üzerinden reklamverenlere kişiye özel reklam gösterme olanağı tanıyor. Ancak bu reklamlar sitede dolaşan, kullanıcısı aktif olan kişilere gösteriliyordu. Facebook'un reklam programı, kullanıcıların profillerinde belirttikleri bilgiler ve ilgi alanları baz alınarak, reklamverene hedeflenmiş kitleye reklam verme olanağı tanıyor. Bu servis yalnızca Facebook üzerinde kullanılabiliyor ve hedef kitlenin kişisel bilgileri paylaşılmıyor.

Geri çekilen kullanım koşulları ise hesabını silip giden kullanıcıların bilgilerinin de reklam motoru üzerinden kullanılabilmesinin önünü açıyordu. Kullanıcılar, kişisel e-posta hesaplarına veya anlık iletişim profillerine istenmeyen e-postaların gönderilebileceği fikrinden rahatsız olup Facebook yönetimine karşı büyük çaplı bir protesto başlatmışlardı.

Facebook geçtiğimiz hafta başında 175 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji