Engellilere özel indirim

Cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmeti sunan işletmeciler, engellilere yönelik ekonomik avantajlar içeren tarifeler sunacak.Cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmeti sunan işletmeciler engellilere yönelik ekonomik avantajlar içeren tarifele

Engellilere özel indirim

Cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmeti sunan işletmeciler, engellilere yönelik ekonomik avantajlar içeren tarifeler sunacak.

Cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmeti sunan işletmeciler engellilere yönelik ekonomik avantajlar içeren tarifeler sunacak, indirimli sunulan hizmetlerden engellilere yönelik çalışan sivil toplum kuruluşları da faydalanabilecek.

BTK, engellilere yönelik düzenlemelere ilişkin kurul kararını kamuoyu görüşüne açtı. 16 Ekim'e kadar görüş ve önerilere açık olacak kararın, mevcut haliyle kurulun onayından geçmesi durumunda mobil işletmeciler, sabit telefon işletmecileri veinternet hizmeti sunan işletmeciler, engelli tüketicilere yönelik ekonomik avantajlar içeren tarifeler sunacak. Mobil işletmecilerin tamamı, sabit telefon ile internet hizmeti veren işletmecilerin ise 200 binin üzerinde aboneye sahip olanları, internet sitelerini engelli kullanıcıların yararlanabileceği şekilde erişilebilir hale getirecek.

Engelliler için indirimli sunulan hizmetlerden engellilere yönelik çalışan sivil toplum kuruluşları da faydalandırılacak.

Çalışmalar, 1 Şubat'a kadar tamamlanacak

Mobil işletmecilerce, sesli konum bilgisi hizmetinin engelli aboneler için ücretsiz sunulması sağlanacak. Engelli abonenin konumu, bilgisi dahilindeki telefon numaraları tarafından da ücretsiz olarak öğrenilebilecek. Engellilere yönelik ses hizmetinden bağımsız olarak halihazırda sunulan kısa mesaj (SMS) hizmeti benzeri veri (data) hizmeti sunulmaya başlanacak.

Söz konusu kararlara ilişkin çalışmalar 1 Şubat 2014 tarihine kadar tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji