Elon Musk'tan Twitter'a yeni düzenleme! Yıllardır kullanılan özellik için yolun sonu

Twitter'ın yeni patronu Musk, sosyal medya platformunu değiştirme hamlelerine bir yenisini daha ekledi.

Elon Musk'tan Twitter'a yeni düzenleme! Yıllardır kullanılan özellik için yolun sonu

Uzun yıllardır uygulamada yer alan bir özellik için yolun sonu.Elon Musk, Twitter'ın başına geldiğinden bu yana sürekli değişiklikler yapıyor. Dev satın alma ile sosyal medya platformunun başına geçen iş adamı, ilk olarak şirketin eski CEO'sunu kovdu ve yüzlerce çalışanı işten çıkardı.

Musk'ın bu hamleleri dikkat çekerken, uygulama üzerindeki bazı değişiklik ve yenilikler de gözlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz günlerde mavi tik hizmetini ücretli olarak satışa sunan Musk, şimdi ise yıllardır kullanılan başka birözelliğin kaldırılacağını duyurdu.

TWITTER'DA YENİ DEĞİŞİKLİK
Twitter'ın yeni sahibi Musk, yaptığı son paylaşımla hizmetin artık hangi tweet'in hangi telefondan paylaşıldığı bilgisini göstermeyeceğini söyledi.

Bu, aşağıdaki ekran resminden de görüldüğü üzere paylaşımın Android ya da iOS cihazlarda yapıldığına dair bilgi sunuyordu.Geçmiş dönemde büyük teknoloji firmalarının söz konusu özellikten dolayı başı bir hayli yanmıştı. Örneğin Samsung ve Xiaomi markalarına ait resmi hesabının iOS üzerinden paylaşım yapması epey gündeme gelmişti.Sadece bu da değil. Reklam markası alan ünlüler de bu hataya defalarca düştü. Örneğin Gal Gadot isimli aktör Huawei Mate 10 Pro reklamını iPhone'dan yapmıştı.

Neyse ki Musk, gereksiz bulduğunu ifade ettiği bu etiket bilgilerinin kaldırılacağını açıkladı. 

Önümüzdeki günlerde Twitter'ın uzun yıllardır kullanılan kaynak etiketi özelliğine veda edilecek. Böylece paylaşımların altında artık ''Twitter foriPhone'' veya '' Twitter for Android'' ibareleri yer almayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji