Elon Musk Twitter'ın en büyük hissedarı oldu

Elon Musk, son hamlesi ile herkesi şaşırttı. Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Twitter'ın yüzde 9,2'lik pasif hissesini satın aldı. Musk'ın Twitter'ın en büyük hissedarı olması sonrası şirket piyasa öncesi işlemlerde yüzde 26 artış gösterdi.

Elon Musk Twitter'ın en büyük hissedarı oldu

Elon Musk iki hafta önce Twitter'da gerçekleştirdiği bir ankette, okuyuculara platformun ifade özgürlüğünü sağlayıp sağlamadığını sordu ve anketin önemli sonuçlar doğuracağını yazdı. 

TWİTTER'IN HİSSE ORTAĞI OLDU

Tesla ve SpaceX'in kurucusu bugün ise sık sık kendisini gündeme taşıyan açıklamalar yaptığı ve aktif olarak kullandığı Twitter'ın hisse ortağı oldu.

Bloomberg verilerine göre, Elon Musk, Twitter'ın yüzde 9.2'lik hissesini satın alarak, şirketin en büyük hissedarı haline geldi. 

Musk, an itibarıyla Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'nin yüzde 2.25'lik hissesinin 4 katından fazlasına sahip.
HİSSELER YÜZDE 26 ARTIŞ GÖSTERDİ

Twitter'ın hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 26 artış gösterdi. Musk'un aldığı payın, Twitter’ın Cuma günkü kapanış fiyatına göre 2,8 milyar dolardan fazla değere sahip olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji