Elon Musk Twitter'daki işten çıkarmaları işte böyle savundu!

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan milyarder iş insanı Elon Musk, sosyal medya platformunun reklam gelirlerinde büyük düşüş yaşandığını belirtti.

Elon Musk Twitter'daki işten çıkarmaları işte böyle savundu!

 Aktivist grupların reklam verenlere baskı yaptığını, bu nedenle gelirlerde azalma yaşandığını savunan Musk, işten çıkarmalarla ilgili, "Günde 4 milyon dolar kaybederken başka bir çarem yoktu" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Twitter'ı satın almasının ardından tepki çeken uygulamalara imza attı. Şirketin yönetimini feshederek tek yetkili olan Musk, çok sayıda Twitter çalışanını işten çıkardı.

GÜNLÜK 4 MİLYAR DOLARLIK KAYIP
44 milyar dolarlık satın almanın ardından Elon Musk Twitter'da şu an için umduğunu bulamadı. Twitter'ın gelirinde büyük düşüş yaşandığını söyleyen Musk, günlük 4 milyar dolar kayıplarının olduğunu belirtti. Musk, işten çıkarmalar için, "Günde 4 milyon dolar kaybederken başka bir çarem yoktu" dedi. İşten çıkarmalarla ilgili çalışanlara atılan bilgilendirme mailinde, "Şirketin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için zorlu bir süreçten geçeceğiz" ifadelerine yer verildi.

AKTİVİST GRUPLARI SUÇLADI
New York'ta katıldığı yatırımcılar etkinliğinde konuşan Musk, aktivist grupların reklam verenlere baskı yaptığını savundu. Ancak reklam analizi platformu MediaRadar'a göre, Twitter'ın geliri, devir işleminden önce düşüşe geçmişti. Twitter'ın işleyişinde değişiklik yapmadıklarını kaydeden Musk, reklam verenlerin harcama yapmayı kesmesinin doğru olmadığını, aktivistlerin Amerika'da ifade özgürlüğünü yok etmeye çalıştığını iddia etti.

ŞİRKET ÇALIŞANLARINDAN MUSK'A DAVA
Şirket ofisleri geçici olarak kapatılırken, birçok kişi ihbar süresi öncesinde çıkarıldığı için toplu dava açtı. Musk işten çıkarılanlara üç aylık kıdem tazminatı verildiğini; bunun normalden yüzde 50 fazla olduğunu söyledi. Twitter'ın devir sürecinde, Amerikan basınında Elon Musk'ın, çalışanların neredeyse yarısını işten çıkaracağı öne sürülmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji