Elon Musk Sec'e başvurdu Twitter askıda kaldı!

Elon Musk Sosyal mecra Twitter'ı satın almayı erteledi.Gerekçe olarak Twitter'daki spam hesapların mevcut kullanıcıların %5 inden fazla olup olmadığının bilinmemesi ve tespitinin yapılmamasını göstererek Amerika Menkul Kıymetler Komisyonu(SEC)'e başvuru yaptı.

Elon Musk Sec'e başvurdu Twitter askıda kaldı!

 Geçtiğimiz günlerde bir çok yatırımcı şirketin başta Binance CEO'su Changpeng Zhao ve Suudi Kraliyet aliesinden El Vahid Bin Talat'ın 1 milyar dolardan fazla finansman taahhüdü vermesiyle birlikte dünyaca ünlü bir çok şirket Twitter'ın el değiştirmesi için Musk'a finansman sağladılar.  Tesla  Ceo'su Elon Musk'ın 44 milyar dolara Twitter'ı satın alacağına kesin gözle bakılırken anlaşmalar tek taraflı olarak askıya alındı.Spam hesapların yüksek olması nedeniyle işlemi erteleyen milyarder iş insanı Elon Musk SEC'ten Twitter kullanıcı rakamlarına yönelik gözden geçirme talep etti.Dünyanın en büyük satın almalarından biri olacak olan Twitter'ın satışında pürüz çıktı. Milyarder iş insanı Elon Musk'ın uğruna 44 milyar doları gözden çıkarmasıyla başlayan satın alma serüveni bir noktada tıkandı.

Twitter'ın kullanıcı sayısına yönelik endişelerin giderilmesi için Musk, ABD'nin Sermaye Piyasası Kurulu konumunda olan SEC'e başvuru yaptı.

Elon Musk, Twitter'ın spam ve sahte hesap sayısını toplam kullanıcıların yüzde 5'in az olduğuna dair kanıt sunmasını talep ederken, SEC'ten bu rakamların incelenmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji