Elektrikli otomobil tarihi rekoru kırdı

En hızlı elektriklinin adı değişti!

Elektrikli otomobil tarihi rekoru kırdı

Almanya'nın dünyaca ünlü yarış pisti Nurburgring'de yeni bir rekor kırıldı. Öyle ki, Volkswagen'in geliştirdiği elektrikli yarış otomobili I.D. R, pistte elde ettiği 6 dakika 05.336 saniyelik tur zamanı ile Nurburgring'e bugüne kadar çıkan en hızlı elektrikli otomobil oldu. Bu unvanı Çinli Nio'dan devralan I.D. R, tur zamanı ile Nurburgring tarihindeki en hızlı ikinci otomobil unvanını da aldı.

Motorsporlarında önemli bir yeri olan Nurburgring pistinde, yeni bir tur rekoru kırıldı.

Almanya'nın en ünlü yarış pistinde düzenlenen etkinlikte, Volkswagen'in elektrikli yarış otomobili I.D. R, bugüne kadarki en hızlı tur süresini elde etti.

6 dakika 05.336 saniyede pistteki turunu tamamlayan araç, Nurburgring tarihinde de en hızlı ikinci model oldu.

Volkswagen'in bu rekoru kırabilmesinin ardında birkaç sebep yatıyor. Bunlardan ilki, 2015 yılında patlak veren dizel skandalının ardından, Alman üreticinin gelecek vizyonunu elektrikli otomobiller üzerine kurması olarak karşımıza çıkıyor.

I.D. R'nin kırdığı rekorun bir diğer önemi ise, elektrikli otomobillerin pistlere hakimiyet sağlayacağının ipucunu vermesi oldu.

Elektrikli otomobil tarihi rekoru kırdı

İKİ ELEKTRİK MOTORU BULUNUYOR

I.D. R'nin teknik özelliklerine bakıldığında, otomobilin 2.25 saniye içinde 0'dan 100 km/s hıza çıkabildiği görülüyor.

Toplam 680 beygir (500 kW) güç üreten 2 adet elektrik motoru bulunan otomobilin, tork değeri ise 650 Nm olarak açıklanıyor.

1100 kilogram ağırlığındaki I.D. R gücünü ise 4 tekerleğine aktarıyor.

Elektrikli otomobil tarihi rekoru kırdı

REKORU ÇİNLİLERDEN ALDI

I.D. R'den önce, Çinli bir elektrikli otomobil girişimi olan NIO'nun EP9 adlı spor otomobilin daha önce 6:45.90 şeklindeki tur zamanı ile Nürburgring'deki en hızlı elektrikli otomobil unvanını elinde tutuyordu.

Porsche'nin Le Mans yarış otomobili prototipi 919 Hybrid Evo ise, Nürburgring pistindeki 5:19.546 şeklindeki tur süresi ile Nürburgring'deki rekoru elinde tutuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji