Einstein'ın beyni sergileniyor

 Einstein öldükten sonra krematoryumda cesedi yakılmış külleri saçılmıştı. Ancak Einstein'ın cesedi ile ilgilenen patolojist doktor Thomas Harvey'e Einstein'ın oğlu tarafından beynini inceleme izni verilmişti.  Harvey beyni 240 parçaya ayırmış ve kavonozl

Einstein'ın beyni sergileniyor

 

Einstein öldükten sonra krematoryumda cesedi yakılmış külleri saçılmıştı. Ancak Einstein'ın cesedi ile ilgilenen patolojist doktor Thomas Harvey'e Einstein'ın oğlu tarafından beynini inceleme izni verilmişti. 

 

Harvey beyni 240 parçaya ayırmış ve kavonozlarda saklamıştı. 46 parçayı da meslektaşı William Enrich'e vermiş, Enrich de parçaları ABD'de Philadelphia'da bir müzeye bağışlamıştı. 

 

Guardian'ın haberine göre aynı sergide 19. yüzyılın seri katili Edward Rullof ve ABD süfrajetlerinden Helen Gardener ve bilgisayar biliminin atalarından Charles Babbage'ın da beyninden parçalar sergileniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji