E-ticarette haksız rekabete denetim geliyor

Uluslararası firmalar rekabet kanunu kapsamına alınıyor.

E-ticarette haksız rekabete denetim geliyor

Kuralları ihlal edene gelirlerinin yüzde 10’una kadar para cezası kesilebilecek.Hükümet, giderek artan e-ticaret konusunda yeni bir adım daha atıyor. Ticaret Bakanlığı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da önemli değişiklikler içeren taslak kanun teklifini sektörün görüşüne sundu. Teklif kapsamında, dijital pazarlardaki rekabeti tesis edici ve koruyucu yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor.

Taslak, önemli pazar gücüne sahip teşebbüslerin pazar güçlerini kötüye kullanmalarını önlemeyi ve rekabetin korunmasını amaçlıyor. Bu kapsamda e-Ticaret’te önemli pazar gücüne sahip tekel olan uluslararası firmalar, Rekabet Kanunu kapsamına alınıyor.

YABANCILAR DA KANUNA TABİ OLACAK
Kanun değişikliği teklifinde en dikkat çekici madde ise; Türkiye’deki vatandaşlara hizmet veren uluslararası firmaların rekabet kanunu kapsamına alınması oldu. Böylece uluslararası firmalar Türkiye’de yerleşik olmasa dahi yerleşik vatandaşlara hizmet verdiği için rekabet kanunu kurallarına tabi olacak.

Önemli pazar güce sahip firmaların piyasaların adil ve yarışabilir yapısına zarar vermelerini önlemek amacıyla para cezaları da düzenlendi. Düzenlemeyle birlikte kuralları ihlal edene gelirlerinin yüzde 10’una kadar para cezası kesilebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler