Dikkat! Son 25 gün

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonu kullanıcılarını açık hat konusunda uyararak, “Verdiğimiz süre 1 Ekim’de dolacak. Vatandaşlarımız üzerlerindeki hatları kontrol etsinler” dedi.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Dikkat! Son 25 gün
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, cep telefonu kullanıcılarını açık hat konusunda uyararak, “Verdiğimiz süre 1 Ekim’de dolacak. Vatandaşlarımız üzerlerindeki hatları kontrol etsinler” dedi.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, soruları yanıtladı. 
 
Acarer, “Avrupa’da en çok konuşan ama en az ödeyen ülkeyiz” dedi. 
 
“Açık hat”la ilgili vatandaşları uyaran Tayfun Acarer, şunları söyledi: 
 
“Açık hat, ön ödemeli hatlarda ortaya çıkan bir uygulamaydı. Bir hat sizin üzerinize açılmış fakat ben kullanıyorum. Hatla ilgili birtakım bir problem olduğunda size geliyorlar. Açık hatlar çok ciddi tüketici mağduriyetlerine yol açtı. Kaçakçılık, hukuki aykırı olay olduğunda hattın ilk sahibine işlem yapılıyor.
 
1 Ekim 2012 tarihinde bir düzenleme yaptık. Kullanıcılar, bir yıl boyunca web sitemizden vatandaşlık numarasını girerek üzerlerinde olan hatları görsünler. Kullanmadıkları, bilmedikleri varsa bu hatları iptal edebilir veya kullanıcılara devredebilirler. Kullanıcılara verdiğimiz süre 1 Ekim’de, 25 gün sonra dolacak.
 
Ben kullanıcılara üzerlerindeki hatları kontrol etmelerini tavsiye ederim. Eğer kontrol etmezlerse bundan sonra bu işin muhatabı onlar olacak. Mağduriyet olduğunda hukuki olarak daha zor duruma düşebilirler.” 
 
Cep telefonuna gelen reklam mesajlarının teknik olarak önlemenin mümkün olmadığını dile getiren Acarer, “Reklam mesajlarıyla ilgili bir düzenlememiz var. Şu numaralardan mesaj gelmesin diyorsanız, operatöründen iptal ettirebiliyorsunuz. Reklam mesajlarının teknik olarak önlenmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla mesaj atanlara cezai müeyyide yok” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji