Çevre Öğrenciler Araklı tünelinde

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında İlköğretim Çevre Kulübü öğrencileri, Belediyeye ait katı atık ve tıbbi atık bertaraf tesisini gezdiler. Gezi sırasında öğrencilere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, Şube Müdürü Alaattin Koca, Bele

Çevre  Öğrenciler Araklı tünelinde

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında İlköğretim Çevre Kulübü öğrencileri, Belediyeye ait katı atık ve tıbbi atık bertaraf tesisini gezdiler. 
Gezi sırasında öğrencilere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, Şube Müdürü Alaattin Koca, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum, Çevre Mühendisi Gökhan Hancı, ve bir kısım Öğretmenler eşlik etti.
Öğrencilere tesisin çalışma yöntemi ile ilgili bilgiler veren Belediyemiz Çevre Mühendisi Gökhan Hancı, Bayburt il sınırları içerisinde yer alan arıtma tesisinin çevre illerin de kullanımına imkân sağlayacak şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Açıklamalarına tesisin günlük işleyişini ve gelen atıkların ne tür işlemlerden geçirildiğini anlatarak devam eden Çevre Mühendisi Hancı, “Tesisimize günde sabah ve öğlenden sonra olmak üzere, iki defa atık boşaltımı yapılıyor. Bu atıklar herhangi bir tehlike barındırmayan evsel atıklardır. Arıtma tesisimize araçlarla getirilen atıklar öncelikle ağırlık ölçümüne tabi tutulmaktadır. Burada araçlarımızda ne kadar atık bulunduğunu bu yöntemle hesap edebiliyoruz”dedi.
Daha sonra Bayburt-Araklı-Trabzon Tünelini ziyaret eden öğrenciler, yetkililer tarafından bilgi aldılar. Özellikle yapılan tünel ile Bayburt-Trabzon arasının 1-2 saat kısalması çalışması, çevreci öğrencilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Gezi şantiyede verilen yemeğin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji