Cepte numara taşıma başlıyor

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 9 Kasımda uygulamaya konulacak GSM operatörleri arasında numara taşıma işleminin 6 gün süreceğini, abonelerin bu süre içinde cep telefonu hatlarını kullanmaya devam edebileceklerini söyledi. Uygulama ile abon

Cepte numara taşıma başlıyor
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 9 Kasımda uygulamaya konulacak GSM operatörleri arasında numara taşıma işleminin 6 gün süreceğini, abonelerin bu süre içinde cep telefonu hatlarını kullanmaya devam edebileceklerini söyledi.

Uygulama ile abonelerin telefon numaralarında hiçbir değişiklik olmadan bir operatörden diğerine geçebileceğini anlatan Acarer, cep telefonu numarasını taşımak isteyen abonelerin geçmek istedikleri yani ''alıcı'' operatöre müracaat etmeleri gerektiğini dile getirdi.
Acarer, şöyle konuştu:

''GSM operatörleri kimlik doğrulama işlemlerini yüzde 99 oranında tamamladı. Numara taşımak isteyen abonelerin kimlik bilgilerinin doğrulanması gerekiyor. Numaranın sahibi konusunda bir doğrulama olmazsa kötü niyetli kişiler başkasının numarasını taşıyabilir. Numara taşıma işlemini bizzat numara sahibi yapabilecek. Başkasının adına kayıtlı olan bir numarayı bir başkası kullanıyor olsa bile taşıma işlemi yaptıramayacak.''

Cep telefonu numaralarının alan kodları değişmeden başka operatöre aktarılmasının tüketicileri mağdur edebileceğini dile getiren Acarer, ''Daha önce sizinle aynı operatörü kullanan ancak başka bir operatöre geçen arkadaşınızı aradığınızda bundan haberinizin olması gerek.

Aksi halde aynı operatörden bir numara ile konuştuğunuzu sanabilirsiniz. Bu nedenle, bir abone A operatöründen B operatörüne geçtiğinde, arayanlar bir uyarı tonu ile bilgilendirilecek. Bu ton numaranın başka bir operatöre geçtiğinin bir ifadesi olacak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji