Cepte hayalet virüs paniği!

GÖRÜŞMELERİ KAYIT ALTINA ALIYOR Derneğin açıklamasına göre, internet üzerinden tüm Türkiye'de etkin hale geldiği kaydedilen yazılım, cep telefonlarının bilgisayar ile irtibatı halinde direkt telefonlara bulaşıyor. Hayalet adıyla anılan bu virüs yazılımı,

Cepte hayalet virüs paniği!
GÖRÜŞMELERİ KAYIT ALTINA ALIYOR

Derneğin açıklamasına göre, internet üzerinden tüm Türkiye'de etkin hale geldiği kaydedilen yazılım, cep telefonlarının bilgisayar ile irtibatı halinde direkt telefonlara bulaşıyor. Hayalet adıyla anılan bu virüs yazılımı, kişinin tüm görüşmelerini kayıt altına alıyor. Bu sayede de korsanlar, artık bankacılık ve birçok işlemin yapılabildiği cep telefonundaki bilgileri ele geçirebiliyorlar.

HAYALET VİRÜS

Bugün'den Gökhan Kara'nın sorularını yanıtlayan TBGD Başkanı Faruk Kekevi, bunun yeni bir tehdit olmadığını, var olan tehdidi görünür hale getirdiklerini söyledi. Bu zararlı yazılımların dünyada sıkça görüldüğünü aktaran Kekevi, “Ülkemizde de böyle birkaç olay görüldü. İşimiz gereği bunu araştardık ve Hayalet adı verilen bu virüse rastladık” dedi. Son 1-2 yıldır cep telefonlarının bilgisayar yerine kullanılmaya başlandığının altını çizen Kekevi, şöyle devam etti:

ANTİVİRÜS PROGRAMLARI ANLAYAMIYOR

“Bu sevindirici bir gelişme fakat kimse korsanlık riskine gereken önemi vermiyor. Artık güvenlik gerektirecek pek çok bilgi cep telefonlarında oluşmaya başladı. Bunlara ulaşmak isteyen korsanlar da casus programlar üretmeye devam ediyorlar. Bu virüs kendini belli etmiyor ve bilgisayarda da anti virüs programları tarafından algılanamıyor. Şimdiden 10 binlerce kişinin telefonlarının dinleme altına girdiğini tahmin ediyoruz.”

NELER YAPILMALI?

Hayalet'ten korunmak için mobil cihazından internet bağlantısı yapan, bilgisayarlarla USB ve Bluetooth bağlantısı ile dosya alışverişi yapan kullanıcıların, cihazlarını mobil cihazlar için geliştirilen güvenlik programlarıyla taramaları ve korumaları gerektiğini ifade eden Kekevi, “Önümüzdeki süreçte bu virüs sebebiyle çok kişinin başının yanmasından korkuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler