Cep'te büyük müjde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın Plan Bütçe Alt Komisyonundaki çalışmaları tamamlandı. Bu hafta t

Cep'te büyük müjde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın Plan Bütçe Alt Komisyonundaki çalışmaları tamamlandı. Bu hafta tasarının komisyon gündemine gelmesi beklenirken, tasarıya önergeyle 50’ye yakın yeni madde eklendi.

Tasarıya eklenen başka bir madde ile ön ödemeli hat (kontörlü) kullanan cep telefonu  abonelerinin hatlarına yükledikleri TL’leri mobil internet hizmetinde kullanmaları durumunda bu kullanımları için yüzde 25 yerine yüzde 5 özel iletişim vergisi ödemeleri için düzenleme yapılacak. Ayrıca, indirimli orandaki ÖTV’nin tüketiciye yansımasını teminen yüksek oran ile düşük oran arasındaki farkın tüketiciye ödenmesi kaydıyla Özel İletişim Vergisi mükelleflerine iade edilmesi konusunda Maliye Bakanlığına yetki verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji