Bu Türkler 250 bin siteyi çökertti

Hacker Bekir ve hacker Muhammet, 100 milyon bilgisayarı ele geçirip 250 bin siteyi çökertti. Dünya ellerindeydi! Sonunda FBI devreye girdi. 2 yıl aranan 2 kafadar, zor ele geçtiDünya, sanal alemde Wikileaks belgeleriyle sarsılıyor. Oysa 2 Türk sanal alemi

Bu Türkler 250 bin siteyi çökertti

Hacker Bekir ve hacker Muhammet, 100 milyon bilgisayarı ele geçirip 250 bin siteyi çökertti. Dünya ellerindeydi! Sonunda FBI devreye girdi. 2 yıl aranan 2 kafadar, zor ele geçti

Dünya, sanal alemde Wikileaks belgeleriyle sarsılıyor. Oysa 2 Türk sanal alemi parmaklarının ucunda döndürüyordu.

Herşey bundan 6 yıl önce başladı... Bekir K. (22), zayıflama ilacı kullanan ağabeyi ve babasının rahatsızlandığını görünce, intikam almak istedi. Ama koskoca bir ilaç firmasına karşı küçük bir delikanlıydı.

O da öfkesini sanal aleme taşıdı. Biraz uğraştıktan sonra söz konusu firmanın internet sitesini çökertmişti! Üstelik bunun kendisi için ne kadar kolay olduğunun farkına vardı. Ve durmadı!

OYUN FİRMASI ŞAŞKIN!

Sanal alemde Muhammet Y. (22) ile tanıştı. İki kafadar birlikte bir yazılım geliştirdi ve 100 bin bilgisayarı ele geçirdiler! Bugüne dek 250 bin siteyi çökerten hackerlar, gözlerini "Knigt Online" adlı dünyanın en çok oynanan oyunlarından birine çevirdi. İnternetten oynanan ve 25 milyon kişinin üye olduğu oyuna Türkiye'den yapılan saldırı herkesi şoka soktu! Site 'hack'lenince büyük işadamları devreye girdi. Hackerları bulma görevi FBI'ya verildi. FBI da 2 yıl önce Türk polisi ile işbirliği yaptı.

YÜZLERİNİ EMNİYETTE GÖRDÜLER

2008'de takibe başlayan polis ve FBI, uzun uğraşlar sonucu Bekir K. ile Mehmet Y.'yi, 2 yıl sonra yakalabildi. "The_Bekir" ve "TontonQ" adlı takma ismini kullanan korsanlar, emniyetteki işlemleri sırasında ilk kez birbirlerinin yüzlerini gördü! İkili, "Bu bizim hobimiz" dedi. Tabi ki, şimdiden büyük bilgisayar firmalarının ve FBI'ın iki gençle çalışmak için devreye girdi.

BİRLİKTE MİCROSOFT'U ÇÖKERTTİLER

Yapılan incelemede, henüz 22 yaşında olan Bekir K. ve Muhammet Y.'nin, hiçbir anti virüs programının engelleyemediği bir yazılım geliştirdikleri belirlendi. Hackerlerin bu yazılım sayesinde çok tıklanan sosyal paylaşım siteleri ile porno sitelerine virüs yerleştirdikleri ve bu siteleri açan kişilerin bilgisayarlarını ele geçirip köleleştirdikleri tespit edildi. 2 hackerin bu yöntemle 100 bin bilgisayarı ele geçirdiği belirlendi. Korsanların, 100 bin bilgisayarlık ordusuyla istedikleri siteye saldırdıkları, bir anda 100 bin kullanıcıya cevap veremeyen siteyi çökerttikleri anlaşıldı. Hackerlerin ayrıca sanal alemde reytingini yükseltmek istedikleri siteleri de, 100 bin bilgisayadan 'tık'layıp bol bol para kazandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji