Bu saatte gelen maillere dikkat!

İnternetin en büyük sorunlarından biri olan ve milyonlarca kullanıcının bilgisayarına çeşitli yollardan bulaşan virüsler, özellikle e-posta ile yayılma imkanı buluyor.Bu anlamda Trustwave isimli araştırma şirketinin derlediği son rapora göre, virüslü e-po

Bu saatte gelen maillere dikkat!

İnternetin en büyük sorunlarından biri olan ve milyonlarca kullanıcının bilgisayarına çeşitli yollardan bulaşan virüsler, özellikle e-posta ile yayılma imkanı buluyor.

Bu anlamda Trustwave isimli araştırma şirketinin derlediği son rapora göre, virüslü e-postalar özellikle sabah saatlerinde, 08:00 ve 09:00 saat dilimleri içinde, kullanıcılara gönderiliyor.

Virüslü postaların bu saatleri seçmesinin en önemli sebebi ise kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun sabah saatlerinde e-postalarını kontrol etmesi... Bu sayede virüslü e-postaların söz konusu saatlerde okunma olasılığı daha da artıyor.

2008-2011 yılları arasında, 18 ülkeden 16 milyar e-postanın dahil olduğu araştırmaya göre gönderilen virüslerin sayısı Ağustos aylarında artarken, Eylül aylarında ise zirveye ulaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji