Bu parmağın sahibi 5 metre!

Mısır'da bulunan devasa parmak tarihin en tartışmalı konularından biri, masallara konu olan devleri yeniden gündeme getirdi. Mısır'da Antik dönemden kalma 38.1 santimlik parmak bilim dünyasını şaşırtmaya devam ediyor. Geçen yıl Alman Bild gazetesi tarafın

Bu parmağın sahibi 5 metre!

Mısır'da bulunan devasa parmak tarihin en tartışmalı konularından biri, masallara konu olan devleri yeniden gündeme getirdi. Mısır'da Antik dönemden kalma 38.1 santimlik parmak bilim dünyasını şaşırtmaya devam ediyor. Geçen yıl Alman Bild gazetesi tarafından haberi verilen dev parmak insana ait. Bu durumda sahibinin boyu 5 metre civarında.

 
Fotoğrafı çeken Gregory Spörri, İsviçre'nin Basel kentinde oldukça tanınmış bir iş adamı.
Spörri, 1988 yılında özel br araştırma yaptığı sırada nesilden nesile baba mesleği olarak mezar soygunculuğu yapan yaşlı bir adamla temasa geçti. Kahire'nin 100 km kuzeydoğusunda yer alan bir köy evinde toplantı yapıldı. Mezar soyguncusu aile, bu satılık olmayan hazineyi sadece görmesi karşılığında Spörri'den $300 para aldı. İş adamı Spörri, Bild gazetesine şu açıklamaları yaptı:
 
MEZAR HIRSIZLARI BULMUŞ
 
"Kemik, deri ve eski bir bez içine sarılmıştı. Bu uzunca dikdörtgen bir paketti. Küf kokuyordu. Ben koyu kahverengi kalıntıyı gördüğümde tamamen şaşkına dönmüştüm, elime almam ve aynı zamanda fotoğraf çekmem için izin verildi. Bir boyut karşılaştırması yapmak için parayı yanına koydum. Bükülmüş parmak çatlamıştı ve kurumuş küf kaplıydı. Bu şaşırtıcı parmak, ancak birkaç yüz gramdı. Mezar hırsızları, yetki sertifikası ve parmağın röntgen resmini gösterdiler. İkisi de 60'lı yıllara aitti. Mezar hırsızı, kesinlikle parmağı satmayacağını söylüyordu. Anlaşılan o ki bu antik kalıntı, o ve ailesi için çok çok önemliydi."
 
parmaks.jpg
MISIR'DA DEVLER YAŞIYOR MUYDU?
 
Şimdi Spörri, kalıntıyla ilgili her şeyi derinlemesine inceliyor, özellikle de "devlerle ilgili mitleri" araştırıyor ve şöyle konuşuyor:
 
Mısır'da 'devler' yaşıyor muydu? Romalı tarihçi Flavius Josephus, Yahudilerin savaşı tarihinde böyle "dev yaratıklar"ın olduğunu rapor etmektedir. Burada devler vardı. Normal insanlara göre çok büyük ve farklılardı. Korkunç görünüyorlardı. Kendi gözleriyle görmeyenler, bu kadar büyük olduklarına inanamıyorlardı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler