Bu kalem ağaca dönüyor

 Dünyada 70 kilogram atık kağıt bir ağacı kurtarırken, bir büyük kayın ağacı ise 72 kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılıyor. Uzmanlar doğanın yok olmaması için atıkların mutlaka geri dönüştürülmesi gerektiğini belirtirken, bir Türk firmasının ürettiğ

Bu kalem ağaca dönüyor

 

Dünyada 70 kilogram atık kağıt bir ağacı kurtarırken, bir büyük kayın ağacı ise 72 kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılıyor. Uzmanlar doğanın yok olmaması için atıkların mutlaka geri dönüştürülmesi gerektiğini belirtirken, bir Türk firmasının ürettiği çevreci kalem herkesin dikkatini çekiyor. Yok olması et kalınlığına göre yüzlerce yıl süren plastikler artık 3 yılda yok olabiliyor. Buna çare olarak geri dönüştürülmüş kağıttan yapılan kurşun kalemler vatandaşlardan rağbet görüyor. 

Çevreci kalem olarak bilinen ürünün diğer kalemlerden farklı olduğunu belirten Bünyamin Balkar, “Kalemin insan hayatın da önemli bir rolü var. Duygularımızı yazmada, işlem yapmada önemli bir araç olan kalemler, doğaya rastgele bırakıldığında çevreyi kirletebiliyor. Bu kalemlerin içinde karaçam tohumu var. Bu kalem doğaya bırakıldığında ağaç olarak geri dönüşüyor. Yani her kalem bir ağaç oluyor” dedi.

Kalemin çevreci özelliğiyle sosyal sorumluluk projelerinde kullanıldığına dikkat çeken Balkar, tohumun yanı sıra kalemin üzerindeki burun, tepe ve klipsin doğada çözünerek gübreleşen bio plastikten üretildiğini ifade etti. Artık dünyada geri dönüşümün kaçınılmaz olduğunu söyleyen Balkar, “Çevre bizim için mühim. Bu kalemin hiçbir tarafı çevreyi tehdit etmiyor. Aksine çevreye de yararlı. İnsanlardan olumlu tepkiler alıyoruz. Belediyeler kalemlerin dağıtılmasında öncülük ediyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji