Bu gece Ay'a iyice bakın

Astronomlar, Ay'ın, eliptik yörüngesinden ötürü Dünyaya normalden daha fazla yaklaşacağını belirttiler. Ay'ın kuzey yarı küreye yaklaşık 360 bin km mesafeden geçeceğini bildiren astronomlar, eğer gökyüzü açık olursa, bu geceki dolunayın normalden çok daha

Bu gece Ay'a iyice bakın

Astronomlar, Ay'ın, eliptik yörüngesinden ötürü Dünyaya normalden daha fazla yaklaşacağını belirttiler. Ay'ın kuzey yarı küreye yaklaşık 360 bin km mesafeden geçeceğini bildiren astronomlar, eğer gökyüzü açık olursa, bu geceki dolunayın normalden çok daha parlak ve büyük görüneceğini kaydettiler.

Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA) da, bu geceki dolunayın bu yılın diğer dolunaylarından yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görüneceğini bildirdi.

Gök bilimcilerin hesaplamalarına göre, genellikle Dünya'dan 385 bin km uzaklıktaki Ay bu gece 363 bin km uzaklıkta olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji