“Bize ivme kazandıracak” - Yeni Toyota Corolla Hybrid’in tüm özellikleri

Yeni Toyota Corolla Hybrid Trabzon Toyota Ayyıldız Plazada yapılan lansmanla tanıtıldı. İşte Yeni Toyota Corolla Hybrid’in tüm özellikleri.

“Bize ivme kazandıracak” - Yeni Toyota Corolla Hybrid’in tüm özellikleri

Haber61 – Haber Servisi – Türkiye’de ve dünyada en çok satan otomobil markalarından biri olan Toyota’nın en fazla satılan ve artık fenomen haline gelen Corolla modelinin Türkiye’de üretimine başlanan Hybrid modeli, Trabzon’da Toyota Ayyıldız Plaza’da düzenlenen törenle tanıtıldı.

Yapılan lansmanda Haber61’e açıklamalarda bulunan Toyota Ayyıldız Plaza Yönetim Kurulu başkanı Adnan Yıldız, Totoya markasına güvendiklerini belirterek, herkesi bu özel aracı çok özel lansman fiyatları ile almaya davet ettiklerini söyledi. 

Adnan Ayyıldız açıklamalarını şöyle sürdürdü;

BİZE İVME KAZANDIRACAK

Bugün burada az önce söylediğim gibi toplamda yaklaşık 7 bin metrekare ve üzeri plazada hizmet veriyoruz. Plazamızda satış servis, yedek parça elektrik elektronik hizmetleri tamamen Toyota fabrikalarına uygun yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bunu destekleyici sigorta hizmetlerimizde var. Araç kasko sigorta işlemlerimiz devam ediyor. Şimdi bugün burada yeni bir araç tanıtımı için birlikteyiz. Toyota Corolla Türkiye’de üretiliyor. Bu çok büyük bir avantaj. Daha öncede Türkiye’de üretiliyordu ama bugün bir farkı var Hybrid versiyonunda artık üretiliyor. Özlemle beklediğimiz bir haberdi aslında baktığımız zaman. Toyota’nın dünyada çok araba satıyor ama en çok hangi modeli satılıyor diye sorarsanız Corolla satılıyor. Dolayısıyla bizim lokomotifimiz olan tabiri caizse amiral gemimiz olan Corolla dahil olması bizim için çok önemli. Çünkü zira bu araba Hybrid hem çevreci hem de dizelden daha az yakıtı var. Dolayısıyla biz bunula birlikte Türkiye’de genelde daralan piyasada biz o kadar satışlarımızın daralacağını düşünmüyoruz. Yeni ürünün bu zor dönemde bize ivme kazandıracağını düşünüyoruz. 

DEVLET BÜYÜKLERİMZİDEN BUNU BEKLİYORUZ

Biliyorsunuz ÖTV indirimi 1 Kasım’da başladı. Tabi bizim Toyota olarak yıl sonuna kadar gelecek eski model aracımız vardı. Yani yeni kasanın tabi ki geleceğini biliyorduk ama elimizde normal rutin gidişe yetecek aracımız vardı. Dolayısıyla 3 4 günde bu stoğumuz bitti zaten maalesef süre o zaman biliyorsunuz ki 2 aydı, bir 3 ay daha ilave edildi. Ama bizim markalarımız yabancı olduğu için sistemli ve programlı gittikleri için siz bugün sipariş verdiğiniz aracı ancak 6 ay sonra alabiliyorsunuz. Dolayısıyla böyle 2 aylık artı 3 aylık indirimler aslında bize çok pozitif yansımıyor diyebiliriz. Neden? Eldeki stoğumuzu bitiriyorsunuz. Vergilere göre devamlı bir indirim geliyor ama o indirimden araba satmanız için sipariş vermeniz gerekiyor. İlave indirim vermeniz gerekiyor. Buda 6 ay sonra geliyor burada aslında yapılması gereken ÖTV indirimlerini ya da vergi düzenlemelerini uzun süreli yapmaları lazım. Biz devlet büyüklerimizden bunu bekliyoruz ve bu olursa daha istikrarlı daha stabil gideriz diye düşünüyorum.

TÜRKİYE VE TRABZON PAZARINDA DARALMA VAR

Biz genelde 600 bandında araba satıyoruz ama otomotiv pazarının ülkemizde, bölgemizde ve şehrimizde daralmasından, satışların düşmesinden dolayı bizde bu düşüşü yaşıyoruz maalesef.  Baktığınız zaman bu sene 400’e yakın araç satmayı hedefliyoruz. Türkiye ve Trabzon pazarında çok ciddi bir Toyota aracı var, resmi kurumlarda da var, özel kullanımlarda da var. Bunun sayısını net olarak söylemek çok zor ama baktığınız zaman Trabzon pazarın her yıl 7 bin araç giriyor. Bunda biz yüzde 1 Pazar aldığımız zaman ki bu eski rakamlara göre 700 civarında bir araç sayısı yapıyor. Ama otomobil pazarının daralmasından dolayı ancak 400’lü seviyelerde satabiliyoruz. 

KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETİYOR

Bir kere Hybrid çevreci bir araç. Ayrıca çoğu insan bunu bilmiyor, şarj gerektirmiyor. Yani kendi elektriğini kendi üretiyor. Bu teknoloji bugüne kadar CH-R modelimizde vardı, Yaris modelimizde vardı. Toyota 50 yıldır zaten bunun üzerinde çalışıyor. 20 yıldır da satıyor. Bugün dünyada 10 Milyonun üzerinde Hybrid araç var. Türkiye’de 2017’de 4 Bin 250 tane Hybrid satıldı. Bunun 4 binini Toyota sattı. Bunun içerisinde bizim payımızda var. Baktığınız zaman böyle bir aracın daha çok satması gerekir. Satışlarımızda yüzde 10’lara tekamül ediyor. En çok sattığımız araçta bu yoktu ve bu bir eksiklikti. Yeni Toyoya Corolla’da Hybrid ile başladığına göre artık bu rakamı 2’ye hatta 3’e katlayacağını düşünüyorum. Burada vatandaşa yansıyan kısmı, eskiden beri bir dizel hastalığı var insanlarda. Ama artık dizelin zararlı olduğunu, çok konforlu olmadığını, örneğin bir sefer bile yanlış yakıt aldığında insanlar, bir enjektör bozulduğunda 12-20 Bin TL bir para ödenebileceğini hesaba kattığınızda burada Hybrid’in ne kadar önemli, çevreci ve  yakıtının dizele göre daha az olduğunu bilirse müşterimiz, bunun ciddi manada satışa döneceğini düşünüyoruz. 

BİZ MARKAMIZA GÜVENİYORUZ

Biz markamıza güveniyoruz. Müşterilerimizde güvensin. Toyota markası ciddi manada aracına sahip çıkan bir marka. Yeni Corolla ile birlikte müşterilerimizden özellikle bu aracı lansman fiyatları ile almalarını tavsiye ediyorum. Zira fiyatlarımızın çok makul ve uygun olabileceğini düşünüyorum. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler