Bir Trabzon bir Kocaeli sonra tersi

Anadolu Jet tarafından başlatılan Trabzon- Kocaeli uçuşları kapsamında Cengiz Topel Havalimanından 2 Kasım 2011 (bugün) tarihinde Kocaeli’den Trabzon’a ilk seferini gerçekleştirdi.TRABZONLU GAZETECİLER KOCAELİ’YE İLK KEZ UÇTUTrabzon- Kocaeli uçağı Trabzon

Bir Trabzon bir Kocaeli sonra tersi

Anadolu Jet tarafından başlatılan Trabzon- Kocaeli uçuşları kapsamında Cengiz Topel Havalimanından 2 Kasım 2011 (bugün) tarihinde Kocaeli’den Trabzon’a ilk seferini gerçekleştirdi.

TRABZONLU GAZETECİLER KOCAELİ’YE İLK KEZ UÇTU

Trabzon- Kocaeli uçağı Trabzon’dan 25 gazeteci ile bu sabah saat 10.45’te Kocaeli’ne uçtu.

Trabzon’dan yapılan uçakta gazeteciler gökyüzünden bol miktarda fotoğraf çektiler. Uçakta TV’ler röportajlar gerçekleştirdi. Kocaeli Cengiz Topel Havalimanına inildiğinden çok sayıda insanın Havalimanındaki ilk uçuşu izlemeye geldiğini gördük. Kocaelili vatandaşların alana toplanması hem çok nostaljik hem de bu kadar gelişimin üzerine yeni havaalanına kavuşmaları üzücü bir tabloyu ortaya çıkardı. Uçak piste iner inmez Kocaelililer uçağı su ile ıslatılarak karşıladı. Ancak törenin düzenlendiği alanda Trabzon’dan gelen kafileyi hiç kimsenin karşılamaması yadırgandı.

UÇAKTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

CENGİZ TOPEL HAVAALANI TÖRENLE AÇILDI

Cengiz Topel Havaalanı, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Ergün, protokol üyeleri ve yolcuları taşıyan ilk uçak Trabzon'a kalktı.

Yıllardır sivil havacılığa açılması planlanan Cengiz Topel Havaalanı sonunda yapılan törenle halkın hizmetine sunuldu.

Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PEPE DAVET EDİLMEDİ Mİ?

Trabzonlu Çevre ve Orman eski Bakanı ve Kocaeli eski Milletvekili Osman Pepe’nin törene katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Pepe ile Bakan Ergün’ün arasındaki çatlak böylelikle iyice ortaya çıkmış oldu. Bilindiği üzere Trabzonlu Pepe’nin Bakanlığı ve Milletvekilliği döneminde Kocaeli’ye büyük hizmetleri olmuştu.

THY’YE 41 KERE MAŞALAH

Açılış konuşmasını yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, iç hatlarda 41. hatta ulaşıldığını belirterek talep olduğu takdirde bu sayının artabileceğini belirtti.

TÜRKİYE GEÇMİŞLE KIYASLANAMAZ HALE GELDİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de yaptığı konuşmada, Türkiye olarak kat edilen yolların geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde olduğunu söyledi.

İlk uçuşu Trabzon'a yaptıklarını anlatan Bakan Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "Orada birçok şehir bu seferlerden yararlanacak. Yol medeniyet demektir. Eskiden gidemediğiniz yerler size ait değildi. Artık hızlı ve sıklıkla gidemediğiniz yerler size ait değil. İktidara geldiğimizden beri hava yolunu halkın yolu haline getirdik. 2002 yılında iki işletme 25 hatta hizmet veriyordu. Bugün 2002 yılına göre iç hatlardaki yolcu sayısı altı kat arttı. Hayatında uçağa binmemiş insanlar bizim iktidarımız döneminde uçak yolculuğu yaptı.''

TRABZON’A BAKANLI, VALİLİ, BAŞKANLI, BASINLI UÇUŞ

Bakan Nihat Ergün'ün konuşmasının ardından protokol üyeleri ve ilk uçağa bilet alan yolcular işlemlerini yaptırdıktan sonra uçağın yolunu tuttu.

İLK MÜDAHALE SADRİ ŞENER’İN PROFESÖR KARDEŞİNDEN

Dönüş uçağı ise 16.00’da Kocaeli’den kalabalık bir ekiple Trabzon’a uçtu. Uçuş esnasında Serkan Savurgan isimli yolcu kısa süreli rahatsızlık yaşadı. Rahatsızlanan Serkan Savurgan’a ilk müdahaleyi Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in kardeşi olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu yaptı. Komsuoğlu’nun ilk müdahalesinin ardından genç çocuk sakinleştirildi.

BAKAN’DAN HASTAYA ŞEKERLİ SU

Ayrıca rahatsızlanan gence Anadolujet hostesleri tarafından şekerli su hazırlandı. Şekerli suyu rahatsızlanan Serkan’a erken ulaştırmak için elden ele uzatıldı, uçakta bulunan Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün de şekerli suyun ulaştırılması için aracı oldu. Daha sonra Serkan Trabzon Havaalanında tedavi altına alındı.

TRABZONSPOR’UN DEV MAÇINA GELDİLER

Bunun yanı sıra Trabzon’a gelenler arasındakilerin bir çoğunun asıl amacı bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadında Trabzonspor’un CSKA Moskova’ya karşı oynayacağı maç olduğu öğrenildi. Öte yandan Bakan Ergün’ün de bu akşam 21.45’teki Şampiyonlar Ligi maçı için Avni Aker’de olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler