Bir sınav skandalı da MEB'den

YGS'deki şifre ve ALES'te soru kitapçıklarının hatalı basılması nedeniyle ÖSYM eleşirilirken bir hata da Milli Eğitim Bakanlığı'nın Devlet Parasız Yatılı Sınavı'nda çıktı. Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü, yeni bir sınav skandalını köşesine taşıdı. Gü

Bir sınav skandalı da MEB'den

YGS'deki şifre ve ALES'te soru kitapçıklarının hatalı basılması nedeniyle ÖSYM eleşirilirken bir hata da Milli Eğitim Bakanlığı'nın Devlet Parasız Yatılı Sınavı'nda çıktı.

 

Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü, yeni bir sınav skandalını köşesine taşıdı. Güçlü, geçen hafta yapılan Devlet Parasız Yatılı Sınavı'nda 5. sınıflara yönelik "Sosyal Bilgiler" bölümünün bir sorusunda yapılan ilginç bir hatayı açıkladı. Hatayı akla hayale sığmayacak bir hata olarak nitelendiren Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı'nı eleştirerek, "Seçimler döneminde MEB, bu tür sınavları ikinci plana atıyor" dedi.

 

İŞTE O HATA

 

Sosyal bilgiler bölümünün bir sorusunda C ve D şıklarında soruda yer almayan IV. maddesi konmuş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji