Bir haftada 2.2 milyar dolar kazandı!

ABD ekonomisine yaklaşık 700 milyar dolar zarar vereceği hesaplanan Mali Uçurum, zenginin 26 milyar dolarını yuttu bile. ABD başkanı Baracak Obama, Bush döneminde başlayan ve gelecek yıl sona erecek vergi kesintilerinin süresinin dolması ve sermaye harcam

Bir haftada 2.2 milyar dolar kazandı!

ABD ekonomisine yaklaşık 700 milyar dolar zarar vereceği hesaplanan Mali Uçurum, zenginin 26 milyar dolarını yuttu bile. ABD başkanı Baracak Obama, Bush döneminde başlayan ve gelecek yıl sona erecek vergi kesintilerinin süresinin dolması ve sermaye harcamalarının sona ermesi nedeniyle ortaya çıkacak bu açığı engellemek için yeniden seçilir seçilmez çalışmalara başladı. Ancak ABD borsalarının değer kaybına engel olamadı. S&P 500, Barack Obama'nın tekrar seçildiği 6 Kasım'dan bu yana yüzde 4.8 değer kaybetti. Bu da zengnilerin servetini eritti.

1.2 MİLYAR $ KAYBETTİ, HALA EN ZENGİN
Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin adamı Carlos Slim'in mal varlığı bir haftada 1.2 milyar dolar azalarak 70.6 milyar dolara geriledi ama Slim hala dünyanın en zengin adamı. Microsoft'un hisselerindeki yüzde 8'lik düşüş, şirketin kurucularından dünyanın en zengin ikinci adalı Bill Gates'in servetinde 1.8 milyar dolarlık kayba neden oldu. Gates'in mal varlığı 60.4 milyar dolara indi.

JOBS EN ZENGİN 100 LİSTESİNDEN İNDİ
2011 yılında vefat eden Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın eşi Laurene Powell Jobs, en zengin 100 listesinden indi. Apple hisselerinin iki ay içinde yüzde 24.5 değer yitirmesi Jobs'un servetindeki erimenin asıl nedeni olarak öne çıkıyor. Laurene Powell Jobs'un serveti 9.7 milyar dolara indi.

ZUCKERBERG KAZANDI
Öte yandan dünyanın en büyük sosyal ağının kurucusu Mark Zuckerberg servetini 2.2 milyar dolar artırdı. 804 milyan adet hissesinin daha satış yasağının kalmasıyla birlikte Facebook hisseleri geçen hafta yüzde 22.7 prim yaptı. Bu da 28 yaşındaki Zuckerberg'i 12 milyar dolarlık servetle Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 72'inci sıraya taşıdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bilim / Teknoloji