Bayraktar TB3 SİHA, 27 Saatlik Başarıyla Tamamlanan Uçuşla Teknolojik Üstünlüğünü Kanıtladı

Baykar'ın Bayraktar TB3 SİHA'sı, 27 saatlik uçuşla 4,600 km kat etti. ASELFLIR-500 ile donatılan TB3, orta irtifada testleri başarıyla tamamladı. Toplamda 224 saat havada kalan TB3, teknoloji ve dayanıklılığını kanıtladı.

Baykar'ın geliştirdiği Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), yeni bir başarıya imza attı. Yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile donatılan Bayraktar TB3, 27 saat süren ve 4,600 kilometre mesafe kateden test uçuşunu başarıyla tamamladı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen uçuş, Bayraktar TB3'ün orta irtifada mükemmel performans sergileyerek, sistem ve dayanıklılık kabiliyetlerini kanıtladı. 26'ncı test uçuşunu gerçekleştiren bu milli SİHA, dün sabah 09.40'ta havalanarak, bugün saat 12.59'da başarıyla iniş yaptı.

bayraktar-tb3-siha-27-saatlik-basariyla-tamamlanan-ucusla-teknolojik-ustunlugunu-kanitladi.webp

Bayraktar TB3, bugüne kadar yapılan test uçuşlarında toplam 224 saat havada kalarak, TEI tarafından geliştirilen PD-170 motorunun gücünü de ortaya koydu. Geçtiğimiz Aralık ayında 32 saatlik bir uçuşla 5,700 kilometrelik bir mesafe kat ederek, bu alandaki yeteneklerini daha da pekiştirmişti.

26 Mart 2024'te, ASELSAN'ın geliştirdiği ASELFLIR-500 sistemini taşıyarak uçuş yapan Bayraktar TB3, bu testle birlikte, dünya standartlarında yüksek performanslı bir elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi entegrasyonunu başarıyla tamamlamış oldu.

bayraktar-tb3-siha-27-saatlik-basariyla-tamamlanan-ucusla-teknolojik-ustunlugunu-kanitladi-001.webp

Baykar, Bayraktar TB3 SİHA'nın ikinci prototipi PT-2 ile de test uçuşlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta ilk uçuşunu tamamlayan PT-2, projenin gelişiminde önemli bir adımı temsil ediyor. Ayrıca, Bayraktar TB3, katlanabilir kanat yapısıyla, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilme yeteneği kazandı ve bu özelliğiyle TCG Anadolu gemisinden yapılacak uçuşlar için hazırlanıyor.

Baykar, savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olarak, 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre zirvede yer aldı. 2023'te 1,8 milyar dolarlık ihracatla sektörün ihracat şampiyonu olan Baykar, gelirlerinin büyük bir kısmını ihracattan sağlayarak Türkiye'nin savunma alanındaki uluslararası başarısına katkıda bulunmaya devam ediyor.

bayraktar-tb3-siha-27-saatlik-basariyla-tamamlanan-ucusla-teknolojik-ustunlugunu-kanitladi-3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler