Bayraktar KALKAN DİHA, 30. Uçuş Testini Başarıyla Geçti

Baykar'ın geliştirdiği Bayraktar KALKAN DİHA, 30. uçuş testini Edirne, Keşan'daki merkezde başarıyla tamamladı. 14.500 feet irtifa ve 70 saat uçuş süresiyle dikkat çeken DİHA, gece/gündüz görev kapasitesine sahip.

Bayraktar KALKAN DİHA, 30. Uçuş Testini Başarıyla Geçti

Türk savunma sanayii şirketi Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar KALKAN Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı (DİHA), önemli bir başarıya daha imza attı. Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen uçuş testinde, araç 30. kez havalandı ve sistem tanımlama testlerini başarıyla tamamladı.

Bayraktar KALKAN DİHA, keşif ve istihbarat görevleri için tasarlandı ve test uçuşunda 14 bin 500 feet yüksekliğe ulaştı. Aynı zamanda, 70 saatlik etkileyici bir uçuş süresini geride bırakarak performansını kanıtladı. Aracın termal görüntüleme kabiliyetine sahip Baykar BG-160 kamerası, gece ve gündüz yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayarak aracın görev kabiliyetini artırıyor.

Bayraktar KALKAN DİHA, otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş gibi modları başarıyla gerçekleştirebiliyor. Bu özellikler, aracın çeşitli görevlerde etkin şekilde kullanılabilmesini sağlıyor. Ayrıca, piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda görev uçuşları yapabilme yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Baykar, 2003 yılından bu yana öz kaynaklarıyla yürüttüğü tüm projelerde büyük başarılar elde etti ve son yıllarda gelirlerinin büyük bir kısmını ihracattan sağladı. Şirket, 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2023'te de sektörün ihracat şampiyonu olarak açıklandı ve 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Baykar, Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA modelleriyle uluslararası pazarda da etkili bir oyuncu olmaya devam ediyor, bu modeller için şu ana kadar 33 ve 9 ülke ile sırasıyla ihracat anlaşmaları imzalandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji