Bayraktar AKINCI, 100 Km'den Çakır Füzesiyle Hedefi Tam İsabetle Vurdu

Bayraktar AKINCI TİHA, yerli üretim Çakır seyir füzesiyle gerçekleştirdiği test atışında 100 km uzaktaki deniz hedefini tam isabetle vurdu. Baykar, TİHA'ya yeni mühimmat ve sistem entegrasyonunun başarılı olduğunu açıkladı.

Bayraktar AKINCI TİHA, yerli üretim Çakır seyir füzesi ile gerçekleştirdiği test atışında, 100 kilometre mesafedeki deniz üstü hedefini tam isabetle vurarak önemli bir başarıya imza attı. Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında, TİHA'ya yerli üretim yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla devam ediyor.

akinci-1.webp

Test atışı, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden yapıldı. Bayraktar AKINCI, Sinop Atış Alanı'nda Karadeniz üzerindeki hedefi tam isabetle vuran Çakır seyir füzesini ateşledi. Çakır seyir füzesi, saatte 800 kilometre hıza ulaşarak deniz üzerindeki hedefi başarıyla vurdu.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bu testin Türk havacılığının altın çağını simgelediğini ve Çakır seyir füzesinin entegrasyonu ile Bayraktar AKINCI'nın stratejik caydırıcılığını artırdığını belirtti. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise, bu başarının Türkiye'nin savunma sanayisinde dünya çapında bir oyuncu olmasına katkı sağladığını ve bağımsızlık ile yerlilik yolculuğunda stratejik bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.

bayraktar-akinci.webp

Bayraktar AKINCI TİHA, şimdiye kadar 40 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde önemli bir yer edindi. Ayrıca, 45 bin 118 feet irtifa ile milli havacılık rekorunu da elinde bulunduruyor. Son yıllarda ihracat performansıyla dikkat çeken Baykar, 2023'te savunma ve havacılık sektöründe 1,8 milyar dolarlık ihracat yaparak sektörün ihracat şampiyonu oldu. Bayraktar TB2 SİHA ve AKINCI TİHA için toplam 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalanarak Türkiye'nin savunma sanayii alanında uluslararası alanda önemli başarılar elde ettiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji